Λίγο πριν τις 12:30 έφτασε στα δικαστήρια Ρεθύμνου ο 38χρονος, που κατηγορείται για την καταδίωξη και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες στο Μυλοπόταμο.

O άνδρας είναι ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης καθώς φέρει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα εκτυλίχθηκαν σε κεντρικό σημείο του Περάματος ενώ στα 50 περίπου μέτρα βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Μάλιστα παρά τις φωνές και τα σπινιαρίσματα κανείς από το αστυνομικό τμήμα δεν φαίνεται να βγήκε να ελέγξει την κατάσταση. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, που δείχνει καρέ – καρέ όλα όσα συνέβησαν, μόνο οι κάτοικοι επιχείρησαν να βοηθήσουν τους τουρίστες.

«Οι τραμπουκισμοί στο δρόμο από νεαρούς με 4Χ4 είναι καθημερινό φαινόμενο. Δεν έχουν υπάρξει τόσο σοβαρά περιστατικά όπως αυτά με τους τουρίστες αλλά υπάρχει πρόβλημα», επισημαίνει κάτοικος της περιοχής ενώ την ίδια ώρα τονίζει πως οι περισσότεροι δεν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά επειδή φοβούνται.

*φωτογραφία από cretapost