Εκτός ελέγχου εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα στην περιοχή Ρούτσι του δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία, ενώ δεν κινδυνεύουν κατοικίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν για να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που καίει δασική έκταση και εκτείνεται αρκετά μέτρα. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εννέα οχήματα.

Το έργο των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Νωρίτερα, τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού αλλά όταν έπεσε το φως της ημέρας, αποσύρθηκαν.

Στην πυρκαγιά της Καμαρίτσας Μεγαλόπολης επιχείρησαν 2 αφη PZL, 1 ΕΠ Mi8 και ένα Erickson, μέχρι τη δύση του ήλιου καθώς επίσης 22 οχήματα, μια ΕΜΟΔΕ και ένα Πεζοπόρο. Σύντομα καταφθάνουν ενισχύσεις από τη Δυτική Ελλάδα και με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν ξανά τα εναέρια.

Εξάλλου, κατασβέσθη η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αφάνια, στην Σκάλα Λακωνίας. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν για περίπου οκτώ ώρες, 64 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποίησαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.