Μία φωτογραφία – ντοκουμέντο από την τραγωδία που σημειώθηκε στη Μονεμβασιά είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει τη στιγμή που οι αστυνομικοί ακινητοποιούν τον 52χρονο που σκόρπισε τον θάνατο.

Οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (9/5) η εκπομπή του Alpha «Tlive» έβαλαν το περιπολικό σε θέση έτσι ώστε να σταματήσουν την τρελή πορεία του οχήματος του δράστη αλλά αυτόν δεν τον σταματούσε τίποτα. Ο 52χρονος προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από το περιπολικό και το μπλε αυτοκίνητο που ήταν επίσης σταματημένο στον δρόμο και ανήκει σε περιστατικό.

Στο βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φαίνεται ακριβώς μπροστά από το μπλε αυτοκίνητο και από τους αστυνομικούς ο δράστης ακινητοποιημένος και πεσμένος στην άσφαλτο.

«Ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός άνθρωπος»

Για τον πατέρα της μίλησε στην εκπομπή Tlive η κόρη του ενός εκ των δύο θυμάτων, του 77χρονου τραγουδιστή. «Δεν του άξιζε να φύγει με αυτόν τον τρόπο. Δεν το λέω επειδή είμαι κόρη του. Είναι γεγονός. Ήταν πολύ άδικο» σημείωσε.

«Αγαπούσε πολύ το τραγούδι, ήταν τραγουδιστής. Δεν ξέρω τι να πω. Έφυγε ένας καλός άνθρωπος. Ήταν ένας αγαθός ανθρωπάκος» τόνισε και επεσήμανε πως δεν είχε καμία διένεξη με το θύμα.

Όπως υπογράμμισε είχε μιλήσει μαζί του πριν από 20 περίπου λεπτά και το συμβάν την ενημέρωσε ο αδερφός του θύματος και θείος της.

«Με πήρε και μου είπε ”δεν μπορώ να μιλήσω”. Εκείνη την ώρα ήταν σε εξέλιξη. Τα άκουγα από το τηλέφωνο. Τον είχε παρασύρει και δεν ήξεραν καν που τον είχε πάει. Ήταν με το μηχανάκι και πήγε και το στούκαρε» σημείωσε.

«Τον μετέτρεψε σε άμορφη μάζα»

«Το ένα θύμα βρέθηκε κάτω από το σασί και φώναζε.Τελικά απεγκλωβίστηκε και ενώ ήταν αιμόφυρτος άρχισαν να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες. Δεν περνούν 3-4 λεπτά και ο δράστης ξαναεμφανίζεται και παρασέρνει αυτή τη φορά τον άλλο, για 150 μέτρα. Αυτόν τον μετέτρεψε σε άμορφη μάζα, τον… άλεσε» επεσήμανε μιλώντας στο Newsbeast o αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς Σταύρος Χρηστάκος.

«Προσπάθησε να επιστρέψει και τρίτη φορά. Ήδη από την πρώτη φορά που έπεσε πάνω στους ανθρώπους, οι παρευρισκόμενοι του φώναζαν του χτύπαγαν τα τζάμια του αυτοκινήτου του, του έλεγαν ”σταμάτα, σταμάτα”. Και την δεύτερη φορά τα ίδια, του φώναζαν όλοι. Ήταν απίστευτη η αγριότητα του συμβάντος» συμπλήρωσε.