Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζει σήμερα (14/4) την κατάθεση της ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η πρώτη από τις νεαρές γυναίκες που καταγγέλλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού αναμένεται, εκτός απροόπτου, να συνεχίσει τις ερωτήσεις της στη μάρτυρα καθώς η εξέταση της, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, δεν ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου. Η νεαρή γυναίκα φέρεται να επιμένει στις καταγγελίες της ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης με «βροχή» ερωτήσεων τους επιχειρούν να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς της σχετικά με όσα αναφέρει ότι διαδραματίστηκαν σε βάρος της το 2008.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης βγαίνει από το δικαστήριο

Η κατάθεση της συγκεκριμένης γυναίκας θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς είναι εκείνη που έχει μηνύσει τον προφυλακισμένο ηθοποιό για το βαρύτερο αδίκημα που είναι αντιμέτωπος. Η γυναίκα καταγγέλλει ότι ο κατηγορούμενος της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καμαρίνι του κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ραντεβού.

Η μάρτυρας, επιπλέον, αναφέρει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης τρεις μήνες νωρίτερα, είχε προβεί και πάλι σε πράξεις που συνιστούν βιασμό ενώ βρίσκονταν σε γραφείο θεατρικής εταιρείας. Ο ηθοποιός, πάντως, αρνείται κατηγορηματικά όσα του αποδίδονται και εμφανίζεται έτοιμος να απαντήσει σε όλα όταν έρθει η στιγμή της απολογίας του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ο Πέτρος Φιλιππίδης εμφανίστηκε για πρώτη φορά μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες φανερά αδυνατισμένος με χειροπέδες στα χέρια. Στο πλευρό του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγος αλλά και ο γιος του ενώ έξω από τη δικαστική αίθουσα αναμένουν τη στιγμή που θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα οι άλλες δυο γυναίκες οι οποίες έχουν καταγγείλει τον κατηγορούμενο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού.