Με την κατάθεση της πρώτης γυναίκας που καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό θα συνεχιστεί στις 14 Απριλίου η δίκη του κατηγορούμενου ηθοποιού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση του ηθοποιού θα συνεχίσει τις ερωτήσεις της στη μάρτυρα καθώς η εξέταση της, που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, δεν ολοκληρώθηκε σήμερα.

Η νεαρή γυναίκα  φέρεται να επέμεινε στις καταγγελίες της και στη συνέχεια  δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη οι οποίοι μετά την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας δήλωσαν απογοητευμένοι από το γεγονός  ότι η κατάθεση δίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

«Είναι δυστύχημα που δεν παρευρίσκονται δημοσιογράφοι στο ακροατήριο για να καταγραφεί η σημερινή διαδικασία. Οι κατηγορίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη καταρρέουν» ανέφερε ο συνήγορος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με την συνάδελφό του Κική Μπαρκιτζίδου, η οποία εκπροσωπεί επίσης τον Πέτρο Φιλιππίδη, να συμπληρώνει: «Θα ήθελα ως δικηγόρος και ως νομικός οι πόρτες να μην είναι κλειστές για να ακούσετε όσα ακούσαμε και εμείς. Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε, νωρίς το πρωί, στα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικής δύναμης, μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος δικάζεται σε διπλανή αίθουσα επίσης για βιασμούς. Άλλωστε, οι δυο ηθοποιοί κρατούνται στο ίδιο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν επιχείρησε να αποφύγει τις τηλεοπτικές κάμερες και τους φωτογράφους καθώς στην προηγούμενη συνεδρίαση οδηγήθηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο από την πίσω πλευρά του κτιρίου χρησιμοποιώντας το ασανσέρ του κυλικείου. Στο πλευρό του άλλοτε δημοφιλούς ηθοποιού και σήμερα η σύζυγος αλλά και ο γιος του που παρέμειναν έξω από τη δικαστική αίθουσα όπου εξελίχθηκε η δίκη πίσω από τις κλειστές πόρτες. Λίγα μέτρα μακριά, βρέθηκαν οι άλλες δυο γυναίκες οι οποίες έχουν καταγγείλει τον κρατούμενο ηθοποιό για απόπειρα βιασμού και αναμένουν τη σειρά τους για να καταθέσουν.