Με κομμένη την ανάσα και αποτροπιασμό παρακολουθεί το πανελλήνιο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο δράμα της Πάτρας, μετά τη σύλληψη, την Τετάρτη (30/3), της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών, Ρούλας Πιπισπιρίγκου και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η 33χρονη πήρε την Πέμπτη προθεσμία για να απολογηθεί και θα περάσει την πόρτα της 18ης τακτικής ανακρίτριας, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Ανοίγει νέος κύκλος ερευνών – Στο μικροσκόπιο οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας

Παράλληλα, ανοίγουν ξανά οι υποθέσεις του θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6,5 μηνών Ίριδας, που έφυγαν από τη ζωή πριν από εκείνη.

Με την κατηγορούμενη να παραμένει στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, χωρίς προς το παρόν να έχει ομολογήσει και δηλώνοντας άγνοια για την ουσία κεταμίνη που βρέθηκε σε μεγάλη ποσότητα στον οργανισμό του παιδιού, οι έρευνες των αστυνομικών αρχών προσανατολίζονται σε δύο κατευθύνσεις:

  • Κατ’ αρχήν, σε ό,τι αφορά στην Τζωρτζίνα, μένει να απαντηθεί ένα βασικό ερώτημα, το πώς της χορηγήθηκε η θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης.
  • Ένα άλλο ερώτημα, είναι από πού και πώς προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από το διαδίκτυο, γι’ αυτό το κινητό και ο υπολογιστής της έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι καταθέσεις – κλειδί στην υπόθεση

H Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, με την κατάθεσή του, φαίνεται πως οδήγησε στη λύση του γρίφου της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο ιατροδικαστής, στην κατάθεσή του, φέρεται να υποστήριξε ότι η χορήγηση της ουσίας ήταν ενδοφλέβια.

Κατά τον κ. Μπουζιάνη, τα εργαστήρια που πραγματοποίησαν την τοξικολογική ανάλυση κατάφεραν να ανιχνεύσουν την ουσία, διότι αυτή δεν είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού.

Στο μικροσκόπιο οι θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι θάνατοι και των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας. Ωστόσο, ο κ. Μπουζιάνης δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η κεταμίνη μπορεί να ανιχνευτεί στα άλλα δύο κορίτσια, εκφράζοντας προς τους αξιωματικούς τις αμφιβολίες του.

Επιπλέον, σημαντική ήταν η κατάθεση της νοσηλεύτριας, η οποία έκανε λόγο για μη αναμενόμενη συμπεριφορά της 33χρονης μητέρας, όταν πήγε να ενημερώσει για το επεισόδιο της μικρής Τζωρτζίνας. Όπως φέρεται να είπε, ήταν υποτονική, έκανε αργές κινήσεις, νωχελικές, δεν παρέπεμπε δηλαδή σε συμπεριφορά μάνας που χάνει το παιδί της. «Θεωρούσα ότι ήθελε να μας ζητήσει ένα σεντόνι για το παιδί, καθώς ήταν ιδιαίτερα κινητικό», φέρεται να δήλωσε.

Από τις καταθέσεις των γιατρών, παράλληλα, κατά τις ίδιες πηγές, πρόεκυψε ότι έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί. Δεν μπορούσαν με τίποτα να εξηγήσουν πώς πέθανε.

Καταπέλτης το διαβιβαστικό της ασφάλειας – Ο θάνατος της Τζωρτζίνας επήλθε σε 20 λεπτά

«Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μια ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, είπε σε φίλους του ότι δεν κατάφερε να σώσει τα παιδιά του και δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση σοκ. Όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, η Αστυνομία θεωρεί πρόσωπο «κλειδί» στην υπόθεση και την αδερφή της κατηγορουμένης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, η οποία βρήκε νεκρή την 6,5 μηνών Ίριδα στην κούνια της, το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021.

«Ήθελε να είναι σίγουρη ότι η Τζωρτζίνα θα πεθάνει» – Οι απόπειρες και ο θάνατος των δύο άλλων παιδιών

Η 9χρονη Τζωρτζίνα τελικά «μίλησε» και διαπιστώθηκε πως στο σώμα της χορηγούνταν ποσότητες κεταμίνης. Η εξέλιξη έφερε και την άσκηση ποινικής δίωξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Ρούλα Πισπιρίγκου.

Με τη βοήθεια των ιατροδικαστών και την ανάλυση του εργαστηρίου του ΑΠΘ, διαπιστώθηκε πως στην Τζωρτζίνα υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση κεταμίνης. Όπως έγινε γνωστό, οι γιατροί οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως στον οργανισμό του άτυχου παιδιού οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6,5 ml.

Μετά τον Λύτρα, παραιτήθηκε και ο δεύτερος δικηγόρος

Εν τω μεταξύ, άλλη μία σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε την Πέμπτη, καθώς μετά τον Απόστολο Λύτρα, και ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δε θα αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο του κ. Ιωάννου:

«Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση».