Ο οδηγός που είχε παρασύρει με το όχημα του και σκοτώσει δύο νεαρούς φοιτητές στην Κρήτη, καταδικάστηκε τελικά σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 9 μηνών από το πλημμελειοδικείο Χανίων, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πρόκειται για έναν 25χρονο υπήκοο Γεωργίας που κρίθηκε ένοχος για τον θάνατο ενός 19χρονου φοιτητή και μιας 20χρονης φοιτήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης, τους οποίους είχε παρασύρει με το αυτοκίνητο του, τον Αύγουστο του 2017, ενώ εκείνοι βάδιζαν μαζί με τον σκύλο τους στο δρόμο λίγα μέτρα πριν την κεντρική εισοδο του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Κατά την αγόρευσή της, η εισαγγελέας της έδρας τόνισε ότι από τις καταθέσεις και την πραγματογνωμοσύνη, προέκυψε ότι ο 25χρονος έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα δείχνοντας αμελή συμπεριφορά. Πρότεινε να κριθεί ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και για διατάραξη συγκοινωνιών από αμέλεια, εξαιτίας της οποίας προήλθε θάνατος δύο ανθρώπων.

«Δε σκότωσε μόνο τα δύο παιδιά, αλλά δύο οικογένειες»

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν τη μετατροπή της δεύτερης κατηγορίας, περί διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος άνω του ενός ατόμου, από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο. Όπως είπαν σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη η ταχύτητα του ήταν 127 χιλιόμετρα την ώρα, τρεις φορές πάνω από το όριο, ενώ αμέσως μετά που χτύπησε τα δύο παιδιά αντί για φρένο πάτησε γκάζι.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, αμφισβήτησε την πραγματογνωμοσύνη περί της ταχύτητας, ζήτησε να μην αλλάξει η κατηγορία λέγοντας πως ο κατηγορούμενος αποδέχεται την ενοχή του όπως είναι στο κατηγορητήριο και ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.