Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση του τροχαίου δυστυχήματος που είχε συμβεί στις 17 Αυγούστου 2017 μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δυο νέα παιδιά, η 20χρονη Στέλλα και ο 19χρονος Γιάννης.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων κάθεται ένας Γεωργιανός, ο οποίος οδηγούσε το όχημα που αφαίρεσαι τη ζωή από τα δυο παιδιά και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εξέταση μαρτύρων δικηγόροι της πολιτικής αγωγής ζήτησαν τη μετατροπή της δεύτερης κατηγορίας, περί διατάραξης ασφαλείας συγκοινωνιών από την οποία επήλθε θάνατος άνω του ενός ατόμου, από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο. Όπως είπαν σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη η ταχύτητα του ήταν 127 χιλιόμετρα την ώρα, τρεις φορές πάνω από το όριο, ενώ αμέσως μετά που χτύπησε τα δύο παιδιά αντί για φρένο πάτησε γκάζι.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, αμφισβήτησε την πραγματογνωμοσύνη περί της ταχύτητας, ζήτησε να μην αλλάξει η κατηγορία λέγοντας πως ο κατηγορούμενος αποδέχεται την ενοχή του όπως είναι στο κατηγορητήριο και ζητά συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων.

Μητέρα Στέλλας: «Δε σκότωσε μόνο τα δύο παιδιά, αλλά δύο οικογένειες»

Με φωνή σπασμένη από συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια, η μητέρα της κοπέλας αναφέρθηκε στην συζήτηση που είχε το προηγούμενο βράδυ με την κόρη της η οποία της είχε πει ότι νωρίς το πρωί θα πήγαινε με τον Γιάννη και τον σκύλο να πάρουν τροφή σκύλου από μίνι μάρκετ.

ο πρωί της τηλεφώνησε αλλά δεν απαντούσε. Νόμιζε ότι όλα ήταν καλά μέχρι που δέχτηκε το μοιραίο τηλεφώνημα από την Αστυνομία. «Από τότε άλλαξε η ζωή όλων. Δεν σκότωσε μόνο τα δύο παιδιά, αλλά δύο οικογένειες. Μας ακρωτηρίασε»είπε η μητέρα της Στέλλας.

Μητέρα Γιάννη: «Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο στα παιδιά, τα αδέλφια, τους φίλους του Γιάννη και δεν μπορώ να το δω»

Η μητέρα του Γιάννη υποστήριξε ότι «ο κατηγορούμενος εις γνώση του είχε μεθύσει και εις γνώση του έτρεχε με 127 χιλιόμετρα. Εκσφενδόνισε τον Γιάννη στα 70 μέτρα και παρέσυρε την Στέλλα για 100 μέτρα μέχρι που σταμάτησε όταν τράκαρε. Αυτό δεν είναι αμέλεια, είναι έγκλημα και για αυτό ζητάμε αλλαγή κατηγορίας είπε η μητέρα του Γιάννη. Όλη η Ελλάδα περιμένει την απόφαση σας για να μην υπάρχει ατιμωρησία είπε έντονα φορτισμένη. “Θέλω να ξαναδώ το χαμόγελο στα παιδιά τα αδέλφια τους φίλους του Γιάννη και δεν μπορώ να το δω. Θέλω να είμαστε εμείς οι τελευταίοι που θρηνούμε».

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας

Αυτόπτης μάρτυρας που κατέθεσε, ανέφερε πως είδε τον οδηγό που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα να σκύβει προς τα δεξιά ελάχιστα πριν πέσει πάνω στα δύο παιδιά, χωρίς να έχει τα μάτια του στο δρόμο σύμφωνα με το flashnews.gr.

«Πήγα κοντά και είδα το αγόρι νεκρό. Έψαξα να βρω την κοπέλα μήπως ήταν σε ζωή και τελικά την είδα πεσμένη νεκρή μπροστά από το αμάξι σε μεγάλη απόσταση από το αγόρι. Το σκυλί τους ξεψύχησε στα χέρια μου» ανέφερε ο μάρτυρας που ήταν εκείνος ο οποίος ενημέρωσε και τις Αρχές. Όπως είπε όταν πλησίασε τον οδηγό δεν διαπίστωσε ότι ήταν μεθυσμένος.