Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν Ρώσος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και η σύζυγος του ζητώντας να «παγώσει» προσωρινά η υπουργική απόφαση με την οποία αναστέλλεται η ανανέωση ή η έκδοση νέων αδειών παραμονής στη χώρα μας πολιτών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στην προσφυγή του ο επιχειρηματίας, ο οποίος όπως αναφέρει ενημερώθηκε ότι ο αρμόδιος κρατικός φορέας δεν παραλαμβάνει τις αιτήσεις για ανανέωση της άδειας παραμονής του ίδιου και της συζύγου που λήγει τον επόμενο μήνα, υποστηρίζει ότι η επίμαχη απόφαση είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών και της διάκρισης των εξουσιών.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας κάνει λόγο για απόφαση που επιχειρεί να καταργήσει επ΄ αόριστον το νόμο 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης) μόνο για τους πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας, ο οποίος προσέφυγε στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, είναι κατοικεί, από το 2011, μόνιμα στην Θεσσαλία και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων, φορτηγών, και στην αγορά και διαχείριση αγροτικών ακινήτων, ενώ από το 2017 είναι ιδιοκτήτης διώροφης κατοικίας. Η σύζυγος του βρίσκεται στη χώρα μας από το 2013.