Ένα απίστευτο επεισόδιο έγινε το βράδυ της 25ης Φεβρουαρίου μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όταν μέλη αντιεξουσιαστικής ομάδας επιτέθηκαν άγρια σε άνδρα με την υποψία ότι είναι επίδοξος βιαστής.

Τα μέλη της ομάδας «Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης» περιγράφουν σε ανακοίνωσή τους, που φέρνει στη δημοσιότητα το Thesstoday.gr, τι συνέβη έξω από τη Φιλοσοφική την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα πάρτι στη Σ.Θ.Ε και ένα live στο Bιολογικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, τα μέλη της ομάδας απομόνωσαν έναν άνδρα, τον ακινητοποίησαν και στη συνέχεια τον ξυλοφόρτωσαν μιας επειδή οι κινήσεις του, τους φαίνονταν ύποπτες.

Η ανακοίνωση και η περιγραφή του περιστατικού:

«Tο βράδυ της 25ης Φλεβάρη εντός του πανεπιστημιακού χώρου του Α.Π.Θ και ενώ εκτυλισσόταν παράλληλα πάρτυ στη Σ.Θ.Ε και live στο Bιολογικό εντοπίστηκε άτομο να περιφέρεται σε σκοτεινά σημεία και να κοιτάει επίμονα περαστικούς οι οποίοι τύχαιναν να περνούν λίγα μέτρα δίπλα του. Εκείνος επιλεκτικά προσέγγιζε κυρίως άτομα γυναικείου φύλου αλλά και αντρικού, χωρίς να επιδιώκει περαιτέρω επαφή είτε φιλική είτε εχθρική. Παρόλα αυτά η συμπεριφορά του κρίθηκε ύποπτη, καθώς η διαδρομή που ακολουθούσε ήταν συγκεκριμένη και επαναλαμβανόμενη.

Δεν εντοπίσαμε ομάδα υποστήριξης ή άλλο άτομο το οποίο να είναι μαζί του και μετά από περίπου 45 λεπτά διακριτικής επίβλεψης αποφασίσαμε να προσεγγίσουμε το άτομο αυτό με σκοπό να απαντήσει για τον λόγο που προχωράει μόνο από συγκεκριμένα σημεία και τον λόγο που τσεκάρει τα πρόσωπα κάποιων ατόμων, ενώ κάποιων άλλων τα αγνοεί.

Η αρχική μας εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για άτομο της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και για αυτό με μεγάλη προσοχή και χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι γνωρίζαμε την διαδρομή από την οποία θα περάσει και για αυτό τον προσεγγίσαμε από δύο διαφορετικές πλευρές, μία από μπροστά του και μία από πίσω του.

Μόλις, αντιλήφθηκε στα 5 μέτρα την παρουσία της 1ης ομάδας χωρίς να υπάρξει καμία λεκτική επαφή παρά μόνο οπτική, ξεκίνησε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή εκεί που τον περίμενε η 2η ομάδα. Τότε τον ακινητοποιήσαμε ρίχνοντάς τον στο έδαφος και τον ρωτήσαμε για ποιο λόγο άρχισε να τρέχει όταν μας είδε, για ποιο λόγο επαναλαμβάνει μία συγκεκριμένη διαδρομή και για ποιο λόγο τσεκάρει πρόσωπα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στα γρασίδια της Φιλοσοφικής σχολής, χωρίς αρχικά να υπάρχουν άτομα τριγύρω. Τότε παρατηρήσαμε κατά την ακινητοποίηση του ότι έπεσαν από το μπουφάν του δύο αντικείμενα, τα μοναδικά που είχε πάνω του.

Το πρώτο ήταν ένας καπνός τσιγάρων και το δεύτερο ήταν ένα μαύρο άγνωστο για εκείνη την στιγμή αντικείμενο, καθώς λόγω αδρεναλίνης αλλά και περιορισμένης ορατότητας δεν το εξετάσαμε, επειδή προτεραιότητα μας ήταν η ακινητοποίηση του ατόμου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το άτομο πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 30-35 ετών, ύψους 1.85 και άνω, αρκετά γυμνασμένο με σωματική διάπλαση. Είχε σκούρο κοντό μαλλί και κοντά γένια σε όλο του το πρόσωπο. Φορούσε χακί μπουφάν, μαύρο αθλητικό μακρύ παντελόνι, άσπρη φούτερ και άσπρη κουκούλα. Εκείνος ενώ ήταν στο χώμα ακινητοποιημένος δεν απαντούσε στις ερωτήσεις που του κάναμε.

Εκείνη την στιγμή άτομο από την ομάδα πήγε να διερευνήσει για το άγνωστο αντικείμενο. Το εντόπισε και χωρίς να το ακουμπήσει παρατήρησε ότι πρόκειται για ένα μαύρο σωλήνα μήκους 10-15 εκατοστών, αποτελούμενο από πλαστικό κορμό και ένα πλαστικό μαύρο καπάκι στην κεφαλή κολλημένο με μαύρη μονωτική ταινία. Τότε ρωτήσαμε τι είναι αυτό το αντικείμενο που είχε μαζί του και για ποιο σκοπό το είχε πάνω του.

Άρχισε να αντιδρά παροξυσμικά και να φωνάζει επανειλημμένα για βοήθεια σε κάποιες κοπέλες που περνούσαν περίπου 100 μέτρα μακριά από το περιστατικό. Εκείνη την στιγμή αντιληφθήκαμε ότι κάτι είχε να κρύψει και τον ψάξαμε διεξοδικά στις τσέπες του, αλλά δεν βρήκαμε ούτε κινητό, ούτε λεφτά, ούτε ταυτότητα, παρά μόνο κλειδιά ενδεχομένως κάποιας πολυκατοικίας. Συνεχίσαμε να τον ρωτάμε, εκείνος δεν απαντούσε, αντ’ αυτού φώναζε για βοήθεια και τότε αρχίσαμε να τον ξυλοφορτώνουμε. Στην συνέχεια τον αφήσαμε να φύγει και αυτός κατευθύνθηκε προς την δυτική πύλη της Φιλοσοφικής για να διασχίσει την Εθνικής Αμύνης και να απομακρυνθεί από το Α.Π.Θ.

Εν τέλει συνειδητοποιήσαμε ότι το μαύρο αντικείμενο πρόκειται για λιπαντικό σεξουαλικής χρήσης, χωρίς όμως να είναι αγορασμένο από κάποιο φαρμακείο αλλά πιθανό να προέκυψε από κάποιο κατάστημα σεξουαλικού περιεχομένου, καθώς στο βασικό του κορμό ανέγραφε με μεγάλα κόκκινα γράμματα την λέξη “ANAL”. Επίσης το λιπαντικό αυτό φαινόταν χρησιμοποιημένο καθώς έλειπε ποσότητα από το περιεχόμενό του.

Μετά από κουβέντα που κάναμε με άτομα που είχε προσεγγίσει προηγουμένως, αντιληφθήκαμε ότι πρόκειται για επικίνδυνο άτομο, καθώς περίμενε σε σημεία τα οποία ήξερε ότι πηγαίνουν άτομα και κυρίως κοπέλες για την βιολογική τους ανάγκη, γεγονός που δικαιολογεί την προκαθορισμένη διαδρομή που ακολουθούσε.

Ο λόγος που επαναλάμβανε το πέρασμα των σημείων, πρώτον ήταν για να μην γίνει αντιληπτός ότι στήνει καρτέρι και δεύτερον εάν κρατούσε μία στατική θέση τότε το υποψήφιο θύμα του θα τον εντόπιζε και θα άλλαζε σημείο.

Ο λόγος που επιλεκτικά προσέγγιζε άτομα ήταν ο εντοπισμός προσώπων με μειωμένη δυνατότητα αντίδρασης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, έτσι ώστε είτε να πρόκειται για εύκολα θύματα, είτε για πρόσωπα που δεν θα μπορούσαν σωματικά να του αντισταθούν σε περίπτωση σεξουαλικής ή σωματικής επίθεσης. Το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε κινητό αποδεικνύει την εκ προμελέτης πράξη του, καθώς ήθελε να αποφύγει να εντοπιστεί το στίγμα από του κινητό του σε περίπτωση που το θύμα επέλεγε την έννομη οδό.

Επίσης, το γεγονός ότι δεν διέθετε χρήματα αποδεικνύει ότι δεν βρισκόταν στο Α.Π.Θ για αγορά ή πώληση ναρκωτικών, αλλά και ότι δεν είχε σκοπό να αγοράσει αλκοόλ από τις 2 μοναδικές εκδηλώσεις που προαναφέραμε. Τέλος, το λιπαντικό ήθελε να το χρησιμοποιήσει για γρήγορη διείσδυση στο θύμα έτσι ώστε να διευκολύνει για τον εαυτό του την διαδικασία κακοποίησης.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι οποιαδήποτε πράξη σεξουαλικής ή σωματικής κακοποίησης πάνω σε άτομα οποιουδήποτε φύλου είναι κατακριτέα, καταδικαστέα και για φτύσιμο και για αυτό δεν θα αναλύσουμε σε αυτό εδώ το κείμενο κάτι τέτοιο. Εξάλλου θεωρούμε ότι υπάρχουν άτομα πολύ πιο ικανά από εμάς να αναπτύξουν και να αναλύσουν ένα τέτοιου είδους ζήτημα. Με αυτή μας την ενέργεια ασχέτως για το εάν πρόκειται για βιαστές, μπάτσους, ασφαλίτες ή ναρκέμπορους υπενθυμίζουμε την ανάγκη για αυτόνομες αναρχικές πολιτοφυλακές εντός και εκτός των πανεπιστημίων για την αποτροπή τέτοιου είδους πράξεων.

Μηδενιστικός Πυρήνας Θεσσαλονίκης»