Θύμα απάτης παραλίγο να πέσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Λαμία, καθώς δέχτηκε τηλεφώνημα από αγνώστους, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα, ώστε να γίνει καλά ένα στενό πρόσωπο της γυναίκας.

Του ανταποκριτή μας στο lamiareport.gr

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή 20 Μαρτίου, όταν η γιαγιά που μένει μόνη της σε σπίτι κοντά στο κέντρο της πόλης, δέχτηκε λίγο πριν το μεσημέρι το τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως γιατρός του Νοσοκομείου Λαμίας.

Ο άνδρας με σταθερή φωνή, της ζήτησε βιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, καθώς η νύφη της (γυναίκα του μακαρίτη αδερφού της) είχε ατύχημα και έπρεπε επειγόντως να την εγχειρίσουν για να μη χάσει το πόδι της. Κατά τη διάρκεια της κλήσης η ηλικιωμένη άκουγε από το βάθος και μία ακατάληπτη γυναικεία φωνή που υποτίθεται ήταν η νύφη της που εκλιπαρούσε για βοήθεια. «Βοήθεια πονάω. Θα μου κόψουν το πόδι. Βοήθησέ με», φώναζε η υποτιθέμενη νύφη της ηλικιωμένης.

Μάλιστα ο «γιατρός», μετέφερε τα όσα έλεγε το «θύμα», καθώς η φωνή της δεν έβγαινε σωστά, όπως είπε στη γιαγιά, αφού από το ατύχημα είχε χάσει όλα της τα δόντια και δε μιλούσε καλά. Το σενάριο ήταν στημένο άριστα, οι απατεώνες είχαν σωστές πληροφορίες για το ποια ελάχιστα άτομα προσέγγιζαν την μοναχική γυναίκα, ατύχησαν όμως στο ότι η ηλικιωμένη δεν είχε διαθέσιμο τέτοιο ποσό και αναρωτήθηκε γιατί δεν τηλεφώνησαν στα παιδιά του «θύματος» προκειμένου να βοηθήσουν.

Έτσι αφού τους ενημέρωσε ότι θα μιλήσει αμέσως με τα παιδιά της νύφης της ώστε να εξασφαλίσουν τα χρήματα, η «παράσταση» σταμάτησε σε εκείνο το σημείο και οι απατεώνες δεν την ξαναενόχλησαν. Ωστόσο η ηλικιωμένη τρομοκρατημένη επικοινώνησε με την ανιψιά της η οποία της επιβεβαίωσε ότι η μητέρα της είναι μια χαρά, όμως η ψυχική οδύνη ήταν τεράστια.