Σε άθλια κατάσταση, σχεδόν χωρίς σφυγμό, γυμνή και χτυπημένη σε όλο της το σώμα, βρήκαν την 56χρονη γυναίκα που ξυλοκοπήθηκε μέχρι λιποθυμίας από τον σύζυγό της, οι αστυνομικοί του τμήματος της Φαιστού και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

«Μαρτύρησε στα χέρια του» λένε όσοι βρέθηκαν τις πρώτες στιγμές στο σπίτι του ζευγαριού, σε χωριό του Ηρακλείου, σύμφωνα με το cretalive.gr. Ο 62χρονος μάλιστα, ο οποίος συνελήφθη και οδηγείται ενώπιον του Εισαγγελέα, είχε αφήσει ανοιχτό το υγραέριο και οι αναφορές λένε ότι «το σώμα της γυναίκας είχε κυριολεκτικά ποτίσει από αυτό».

Οι πληροφορίες που έρχονται στο φως για το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σοκάρουν και παραπέμπουν σε απόπειρα γυναικοκτονίας, που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά για λίγα λεπτά από τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν άμεσα αφού έλαβαν τη σχετική κλήση.

Φτάνοντας οι αστυνομικοί στο σπίτι, αντίκρισαν τη γυναίκα πεσμένη στο έδαφος, δίπλα της τη φιάλη υγραερίου ενώ ο 62χρονος βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού σχεδόν… αμέριμνος.

Τα δύο παιδιά του ζευγαριού που μένουν στη Γερμανία ήταν αυτά που κινητοποίησαν τις Αρχές. Είχαν μέρες να μιλήσουν στη μητέρα τους και ο γιος της οικογένειας, θορυβήθηκε και κάλεσε το 112 λέγοντας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού σάιτ, «πιστεύω ότι ο πατέρας μου σκότωσε τη μάνα μου».

Η κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών ήταν άμεση και σωτήρια για την 56χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στη χειρουργική κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου.