«Αν είναι ζωντανός και δεν έχει αποδημήσει εις Κύριο, θα είναι εδώ σε κάθε συνεδρίαση». Με τα λόγια αυτά ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη επιχείρησε να μεταφέρει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το σοβαρό πρόβλημα υγείας που, όπως λέει, αντιμετωπίζει ο εντολέας του ζητώντας τη διακοπή της δίκης που, τελικά, θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από τους δικαστές να δώσουν τη δυνατότητα στον κατηγορούμενο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού, ηθοποιό να δηλώσει τη θέση του ενώπιον του δικαστηρίου καθώς σήμερα δεν μπορούσε να παραστεί. «Πρέπει να είναι “παρών” για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως θα διαρκέσει η δίκη επί μακρόν, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο, ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος ο οποίος δήλωσε και δικό του κώλυμα επικαλούμενος επαγγελματικές υποχρεώσεις.

«Η κατάσταση της υγείας του μπορεί να αντιμετωπιστεί με διακοπή. Αν δεν μπορεί να έρθει κανονικά, θα έρθει με αμαξίδιο» δεσμεύτηκε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη

Πρόεδρος: Υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του;

Μ. Δημητρακόπουλος: Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε.  Αν δώσετε διακοπή θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος όχι ως Θεός. Αν είναι  σε θέση να έρθει θα έρθει με καροτσάκι. Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος ότι το λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά.

Πρόεδρος: Πρέπει να έρθει ….

Μ. Δημητρακόπουλος: Θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτό τον καιρό στα κανάλια ….

Πολιτική Αγωγή: Πάντως δεν κάναμε εμείς αυτή τη προσημείωση…

Μ. Δημητρακόπουλος: Σας λέω ότι ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…

«Το πρόβλημα του κατηγορούμενου δεν είναι παθολογικό αλλά ψυχολογικό…»

Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη

Η εισαγγελέας της έδρας στήριξε το αίτημα της υπεράσπισης. «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας.» είπε σημειώνοντας, ωστόσο, ότι το πρόβλημα υγείας που επικαλείται ο Πέτρος Φιλιππίδης  δεν προκύπτει από έγγραφα. Στην έλλειψη εγγράφων από γιατρούς που να βεβαιώνουν το πρόβλημα υγείας του ηθοποιού εστίασε και η πολιτική αγωγή.

Ο Αλέξανδρος Μίντζιας ,νομικός παραστάτης δυο γυναικών που καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο, αφού αντέδρασε στη διακοπή της δίκης, μίλησε για επιθέσεις που κάνει τους τελευταίους δυο μήνες η πλευρά του ηθοποιού προαναγγέλλοντας αποκαλύψεις. «Από την αρχή ακόμα και πριν τις καταγγελίες επικαλείται ένα πρόβλημα υγείας. Ήρθαν εδώ χωρίς χαρτιά γιατρών και λένε στο δικαστήριο ότι θα πεισθεί δια της… οράσεως» ανέφερε και εξέφρασε τη θέση ότι με τη στάση που τηρείται «καταπατούνται τα δικαιώματα των θυμάτων, διαβάλλονται στην τηλεόραση και έχουν έρθει να απαντήσουν εδώ που αρμόζει».

Επιπλέον, από την πολιτική αγωγή σημειώθηκε με έμφαση ότι αμέσως μόλις έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος του, ο ηθοποιός μπήκε σε ιδιωτικά θεραπευτήρια επικαλούμενος προβλήματα υγείας, τα οποία ήταν «λιποθυμικά επεισόδια». Όπως αναφέρθηκε «το πρόβλημα του κατηγορούμενου δεν είναι παθολογικό αλλά ψυχολογικό…. Τις καταγγέλλουσες κανείς δεν τις υπολογίζει μόνο ο κατηγορούμενος έχει δικαιώματα…».

Νωρίτερα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή τη δήλωση αποχής που κατέθεσε η εισαγγελέας της έδρας και προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων με αποτέλεσμα να ανέβουν στην έδρα δυο άνδρες και δυο γυναίκες, αλλά και δυο αναπληρωματικοί ένορκοι καθώς η ακροαματική διαδικασία αναμένεται ότι «θα είναι μακρά».

Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν οι τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη οι οποίες θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα. Τον κατάλογο των μαρτύρων συμπληρώνουν ακόμη 12 άτομα μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου αλλά και μια στενή συνεργάτιδα του.

Στο πλευρό των νεαρών γυναικών που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη βρίσκονται συνάδελφοι τους και σήμερα βρέθηκαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας

Μάλιστα, μεταξύ των 15 μαρτύρων που προτάθηκαν για να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου είναι οι ηθοποιοί Λένα Δροσάκη, Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Εβελίνα Παπούλια, αλλά και ένα στέλεχος μεγάλου καναλιού.