Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη φέρεται να κατέθεσε ότι μία από τις καταγγέλλουσες «ήταν θρασύτατη και μάλλον τον είχε ερωτευτεί» . Η δίκη για τον ηθοποιό ξεκίνησε σήμερα αλλά διακόπηκε για τις 28 Μαρτίου, λόγω προβλήματος υγείας. Ο ίδιος ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν παρέστη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αλλά οι καταγγέλλουσες μαζί με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα έδωσαν το «παρών» από νωρίς το πρωί.

Στο δικαστήριο δεν παρέστη ούτε η σύζυγός του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου αλλά η εκπομπή «Super Κατερίνα» έφερε στο φως μέρος της κατάθεσής της για την υπόθεση του βιασμού για τον οποίο κατηγορείται ο ηθοποιός. Η σύζυγός του υποστηρίζει ότι η καταγγέλλουσα «είχε θρασύτητα, ήταν παρορμητική […] και είχε καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου».

Αναλυτικά όσα υποστηρίζει στην κατάθεσή της η Ελπίδα Νίνου:

«Όσον αφορά στην καταγγέλλουσα, αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση στη συμπεριφορά της, ήταν ότι είχε θρασύτητα, ότι ήταν παρορμητική, δε σεβόταν τα όρια των άλλων και παρενέβαινε πολλές φορές στις προσωπικές συζητήσεις άλλων, χωρίς κανένα λόγο, πράγμα που δημιουργούσε στους άλλους απορία και αμηχανία. Χωρίς κανένα λόγο και απρόσκλητη, έμπαινε στα καμαρίνια των ηθοποιών με τους οποίους δεν είχε καμία σχέση με τη δικαιολογία ότι είχε έρθει για να δει τη μητέρα της.

Το 2008 η καταγγέλλουσα άρχισε να παίρνει τηλέφωνο τον σύζυγό μου… όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου απάντησε ότι λόγω της γνωριμίας τους από τη σχολή όπου δίδασκε ο σύζυγός μου και αυτή ήταν μαθήτρια, ενδιαφερόταν γι’ αυτόν και ήθελε να δει τι κάνει. Εγώ όμως είχα καταλάβει ότι μάλλον αυτή είχε ερωτευτεί τον σύζυγό μου. Μια ηθοποιός μου είχε πει ότι είχε δει μια φορά την καταγγέλλουσα να κλαίει στις τουαλέτες και όταν τη ρώτησε τι είχε εκείνη της απάντησε αναφερόμενη στον σύζυγό μου, “εγώ τον αγαπάω και αυτός δε μου μιλάει”.

Το 2011 με κάλεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας να δω την παράσταση στην οποία έπαιζε ο ίδιος και όπως παρακολουθούσα, ήρθε και έκατσε δίπλα μου η μητέρα της καταγγέλλουσας. Όταν τελείωσε η παράσταση και βγήκαμε έξω οι τρεις μας, δηλαδή εγώ ο Μπιμπίλας και η μητέρα της καταγγέλλουσας και τη ρωτήσαμε και εγώ και ο Σπύρος τι συμβαίνει με την κόρη της αφού της εξιστόρησα όλα τα ανωτέρω και τη συμπεριφορά που είχε απέναντι στον Πέτρο, χωρίς όμως να μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση λέγοντάς μου, “Δεν ξέρω, δε μου έχει πει τίποτα”. Εγώ, της ζήτησα ως μητέρα της να επέμβει και να της ζητήσει να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά απέναντι σε εμένα και τον Πέτρο. Μετά από λίγες ημέρες τηλεφώνησα στον Σπύρο Μπιμπίλα και τον ρώτησα αν έμαθε κάτι και μου είπε, “Δε μας λέει, μας λέει ότι τον Πέτρο τον έχει σαν πατέρα της”».