Για τις 28 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, προκειμένου να παραστεί ο ίδιος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορούμενου ηθοποιού που ζήτησε τη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας επικαλούμενη λόγους υγείας.

Με το αίτημα διακοπής της δίκης συντάχθηκε και η εισαγγελέας της έδρας η οποία στην πρόταση της σημείωσε: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας. Αν και το πρόβλημα υγείας του δεν προκύπτει από έγγραφα, θα προτείνω να γίνει δεκτό το αίτημα του προκειμένου να μπορεί να παρασταθεί ο ίδιος στο δικαστήριο».

Ο συνήγορος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος προσκόμισε στο δικαστήριο υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται ότι ο εντολέας του δεν είναι σε θέση να παραστεί. «Ο κ. Φιλιππιδης για λόγους υγείας δεν παραβρίσκεται ενώπιον σας. Έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έχει χάσει 25 κιλά. Θα δείτε έναν Φιλιππίδη που δε θα πιστεύετε, δεν έχει καμία σχέση η εικόνα του. Είναι δικαστήριο εδώ, όχι θεατρική παράσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος εκφράζοντας την πρόθεση του να ζητήσει ολιγοήμερη διακοπή.

Δήλωση αποχής από την εισαγγελέα

Η εισαγγελέας της έδρας, από την πλευρά της, έκανε δήλωση αποχής επικαλούμενη περιστατικό στο παρελθόν με την εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Μπακιρτζίδου. Η κ. Μπακιρτζίδου πήρε το λόγο αναφέροντας πως δεν χρειάζεται να απέχει η εισαγγελική λειτουργός την οποία εκτιμά δηλώνοντας, παράλληλα, πως το επίμαχο περιστατικό ανήκει στο παρελθόν και αφορούσε άλλη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη. Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφανθεί για το θέμα.

Νωρίτερα, έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας.

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναδέλφους του που με τις καταγγελίες τους τον έφεραν ενώπιον της δικαιοσύνης αλλά και με σειρά δημοφιλών συναδέλφων του, κάποιοι εκ των οποίων έχουν κληθεί ως μάρτυρες στη δίκη. Στη λίστα των μαρτύρων βρίσκονται οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Χρύσα Παππά, Λένα Δροσάκη και Εβελίνα Παπούλια.