Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης ο Μένιος Φουρθιώτηςσχεδόν πέντε μήνες μετά την προσωρινή και υπό όρους αποφυλάκιση του– καθώς δεν τηρούσε το περιοριστικό μέτρο που του είχε επιβληθεί, αυτό της εμφάνισης 3 φορές το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ο 36χρονος πρώην τηλεοπτικός παρουσιαστής, ενημερώθηκε από τον δικηγόρο του ότι αναμένεται να εκδοθεί βούλευμα για τη σύλληψη του και επέλεξε να εμφανιστεί ο ίδιος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, θέλοντας να δείξει «καλή πίστη» και συγκεκριμένα να υποστηρίξει ότι ο μόνος λόγος που δεν δίνει «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένει είναι το κινητικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, λόγω ενός ατυχήματος που είχε τις πρώτες ώρες μετά την προσωρινή αποφυλάκιση του.

Φέρεται, μάλιστα, να παρουσίασε κι ένα χαρτί από ιδιώτη γιατρό που συνιστούσε να αποφεύγει τις μετακινήσεις –άρα κι αυτή προς το αστυνομικό τμήμα-, παρότι εμφανίζονταν να κυκλοφορεί κανονικά έξω έστω και με μπαστούνι. Γι’ αυτό και οι ισχυρισμοί του δεν έγιναν δεκτοί, συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττική και από εκεί αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού (σ.σ. καθώς είναι υπόδικος με βάση δικογραφία που σχηματίστηκε για τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στη Νέα Ερυθραία κ.ά. αδικήματα).

Γιατί θα κρατηθεί στο Ναύπλιο – Το λιποθυμικό επεισόδιο

Ωστόσο, αργότερα, κρίθηκε σκόπιμο για λόγους ασφαλείας να κρατηθεί στις φυλακές Ναυπλίου όπου και μεταφέρθηκε μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο που είχε του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ.

Νέες δικογραφίες σε βάρος του Πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα σχηματίστηκαν κι άλλες δικογραφίες σε βάρος του Μένιου Φουρθιώτη, μετά από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας και του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Πρόκειται για δικογραφίες που αφορούν τα αδικήματα της απάτης κατά του Δημοσίου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης. Να θυμίσουμε ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, κατά το διάστημα των περίπου πέντε μηνών που έμεινε εκτός φυλακής, είχε συλληφθεί ξανά και συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου 2021 μετά από μήνυση πρώην συνεργάτη του για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ωστόσο, είχε αφεθεί ελεύθερος.