Εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης στους Αμπελόκηπους, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα Αττικής πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 16ης Μαΐου και πρώτες πρωινές ώρες της 17ης Μαΐου από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων, που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη 13 συνολικά ατόμων, εκ των οποίων οι επτά ως παρκαδόροι, οι πέντε ως υπεύθυνοι και ο ένας ως ιδιοκτήτης καταστήματος.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω καταλάμβαναν παράνομα δημόσια οδό, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό διάφορα εμπόδια όπως κώνους, προκειμένου στη συνέχεια να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν.

Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα ενημερώθηκαν οι οικείοι Δήμοι, προκειμένου να επιβάλουν στα ανωτέρω καταστήματα τα προβλεπόμενα διοικητικά μέτρα.