Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε για τους αρνητές μοναχούς του Αγίου Όρους που τοποθετούνται κατά του εμβολιασμού, παροτρύνοντας πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα αποτέλεσε η συνέντευξη ενός ιερομόναχου σε εκκλησιαστικό site, στην οποία ανέφερε ότι αρνητές μοναχοί παρακινούν πιστούς να μην εμβολιαστούν με αποτέλεσμα «να τους παίρνουν στο λαιμό τους».

«Οι ιερομόναχοι αυτοί που βγαίνουν έξω κι εξομολογούν έχουν πεθάνει πολύ κόσμο», κατήγγειλε, σε συνέντευξή του στο «Βήμα Ορθοδοξίας», ο ιερομόναχος Ιωσήφ, συμπληρώνοντας ότι οι ίδιοι «συμβουλεύουν τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο και ότι ο κορονοϊός είναι μία απλή γρίπη», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο προϊστάμενος εισαγγελέας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με την οποία ζητά να διερευνηθούν αν τελέστηκαν τα αδικήματα της θανατηφόρου έκθεσης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί ο καταγγέλλων να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα και περιστατικά ώστε να ελεγχθούν με τη σειρά τους ποινικά.