Στις δικαστικές αίθουσες αναβιώνει σήμερα η τραγωδία με το θάνατο του 8χρονου Κριστιάν, το Φεβρουάριο του 2011. Το αγόρι, που ζούσε στην Αγία Τριάδα στο Ηράκλειο, την ώρα που έπαιζε, δεν είδε ένα ανοιχτό φρεάτιο και έπεσε μέσα.

Ο 8χρονος Κριστιάν, παιδί μεταναστών από την Αλβανία, βρήκε φρικτό θάνατο, όταν έτρεξε να πιάσει την μπάλα που του ξέφυγε και έπεσε μέσα στο πηγάδι που είχε νερό ύψους τριών μέτρων.

Τέσσερις Ηρακλειώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εμπλοκή τους στην τραγωδία συνίσταται στο ότι αν και συνιδιοκτήτες της οικοδομής στον ακάλυπτο χώρο της οποίας ήταν το φρεάτιο-πηγάδι, δεν είχαν λάβει τα αναγκαία προστατευτικά μέτρα για την αποτροπή του κινδύνου πτώσης σε αυτό, όπως συνέβη στην περίπτωση του 8χρονου για τον οποίο έγινε «υγρός τάφος».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το cretalive.gr, οι τέσσερις Ηρακλειώτες αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με το φρεάτιο, υποστηρίζοντας ότι το πηγάδι βρίσκεται εκτός της περιτοίχισης της οικοδομής και μάλιστα κατά τους ισχυρισμούς τους έχουν στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία. Αν πράγματι αποδειχθεί ότι το φρεάτιο δεν βρίσκεται σε χώρο συνιδιοκτησίας των τεσσάρων, τότε ανακύπτει ζήτημα σε ποιον ανήκει και ποιος ήταν υπεύθυνος για την περίφραξη του.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.