Σχεδόν καθημερινές είναι οι συλλήψεις ατόμων για παράνομη διακίνηση μεταναστών στη Βόρεια Ελλάδα. Μόλις μέσα σε ένα 24ωρο συνελήφθησαν σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις τέσσερις διακινητές κατηγορούμενοι ότι μετέφεραν συνολικά δώδεκα μετανάστες.

Η πρώτη υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων τρεις ελληνικής καταγωγής άνδρες. Σε έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 63χρονος, διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος στοιβάζονταν δέκα αλλοδαποί, εννέα από τη Συρία κι ένας από το Ιράκ, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά.

Από δεύτερο -προπορευόμενο- όχημα, που, κατά την Αστυνομία, λειτουργούσε ως προπομπός, συνελήφθησαν ένας 57χρονος κι ένας 65χρονος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τους μεταφέρει στους Ευζώνους Κιλκίς, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ, ο καθένας. Ο τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Στη δεύτερη υπόθεση, αστυνομικοί του ΑΤ Λιτοχώρου συνέλαβαν στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο πριν από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς, έναν Πακιστανό 21 ετών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ. αυτοκίνητο δύο συμπατριώτες τους, που, όπως διαπιστώθηκε, στερούντο των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς επρόκειτο να μεταφέρει τους ομοεθνείς του προς το εσωτερικό της χώρας έναντι συνολικά 340 ευρώ. Ο ίδιος κατά την έρευνα επέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφο για την παραμονή του στη χώρα, η γνησιότητα του οποίου ερευνάται.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών.