Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης οδηγήθηκαν οι 11 συλληφθέντες για το περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού.

Μεταξύ των 9 αντρών και 2 γυναικών, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», είναι ένας απόστρατος αστυνομικός, μια δασκάλα χορού, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και άνεργοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που φοιτούν στο Γυμνάσιο του Αιγινίου, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ το βράδυ της Παρασκευής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή από κοινού, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη λειτουργίας Υπηρεσίας, παραβίαση μέτρων για πρόληψη ασθενειών, απειλή, συκοφαντική δυσφήμιση, απλή σωματική βλάβη και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Εν όψει της μεταγωγής τους στα Δικαστήρια της Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία αρνήθηκαν να υποβληθούν στον προβλεπόμενο έλεγχο για την Covid-19 και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία.

Σημειώνεται πως γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρωτοφανές περιστατικό στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί πως οι αρχές είχαν ενημερωθεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου για απειλές προς τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι το θράσος των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», θα έφτανε στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού, σαν να ασκούν εκτελεστική εξουσία.

Το περιστατικό καταδίκασαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας.