Σοκάρει η περιγραφή του διευθυντή γυμνασίου στην Πιερία για την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ατόμων, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

«Με στρίμωξαν στην είσοδο του Λυκείου, 5-6 άτομα ενώ εγώ είχα το κινητό στο χέρι και έπαιρνα τηλέφωνο την αστυνομία και προσπάθησαν εκβιαστικά με τη χρήση βίας να μου βάλουν χειροπέδες. Μετά από αντίσταση κάποιων λεπτών, μου τις πέρασαν και με φόρτωσαν σε ένα αυτοκίνητο και με πήγαν στην αστυνομία» λέει αρχικά ο διευθυντής του σχολείου μιλώντας στον Alpha.

«Ήταν γενικά παραπάνω άτομα αλλά γύρω στα 5-6 με περικύκλωσαν και με στρίμωξαν και όρμηξαν εναντίον μου. Κράτησαν τα χέρια μου πίσω για να μου περάσουν χειροπέδες, με πίεσαν προς τα κάτω, μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα, όλα αυτά βία δεν είναι;» συγκλονίζει.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Λυκείου, Γιώργος Γκαϊντατζής, δήλωσε: «Ήρθε μία ομάδα, δέκα περίπου ατόμων, από τους αυτοαποκαλούμενους “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” και ισχυρίζονται ότι τα κτήρια των σχολείων τελούν υπό επίταξη και πρέπει να μπουν μέσα και να τα επιτάξουν επισήμως».

«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Κακουργηματική δίωξη στους 11 για τη «σύλληψη» του γυμνασιάρχη

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 11 ατόμων, μελών της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ίδια δικογραφία αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνηςσωματικές βλάβεςαπειλήεξύβριση κ.ά., αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Οι συλληφθέντες –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα τόσο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, όσο και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έκαναν λόγο για απαράδεκτο περιστατικό, για το οποίο οι αρχές έχουν ήδη επιληφθεί.