Κρατούμενοι στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης θα παραμείνουν οι 11 συλληφθέντες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι κατηγορούνται για αρπαγή από κοινού του διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές (ΕΛ.ΑΣ. και Δικαιοσύνη) είχαν ενημερωθεί ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου για απειλές προς τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Ωστόσο, κανείς δεν περίμενε ότι το θράσος των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», θα έφτανε στο σημείο να περάσουν χειροπέδες στον διευθυντή του γυμνασίου και να τον οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Πύδνας – Κολινδρού, σαν να ασκούν εκτελεστική εξουσία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν καταγγελθεί στην ΕΛ.ΑΣ. περιστατικά εξύβρισης καθηγητών, που είχαν λάβει χώρα το διήμερο 24-25 Νοεμβρίου, ωστόσο, δεν μπορούσαν να γίνουν προσαγωγές καθώς είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν στο Newsbeast, ότι λόγω της έκρυθμης κατάστασης είχε δοθεί εντολή για αυξημένη επιτήρηση γύρω από το σχολικό συγκρότημα του Αιγινίου.

Σε βάρος των 11 συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής από κοινού, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων από κοινού, της διατάραξης της λειτουργίας της Υπηρεσίας από κοινού, παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών από κοινού, απειλής, συκοφαντικής δυσφήμησης, της απλής σωματικής βλάβης και για παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.