«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία κάνουν το καθήκον τους απέναντι στην κοινωνία για την υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Η αρπαγή σήμερα του διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία από μια ομάδα φανατικών και αλλοπρόσαλλων ατόμων αποτελεί ασφαλώς παράνομη και παράλογη συμπεριφορά», αναφέρει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε δήλωσή του σχετικά με τη «σύλληψη» γυμνασιάρχη από την ομάδα που αυτοαποκαλείται «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», νωρίτερα το πρωί, σε σχολείο του νομού Πιερίας.

«Όποιοι προκαλούν καθ’ αυτόν τον τρόπο την Ελληνική κοινωνία με εγκληματικές πράξεις παραπέμπονται κατευθείαν από την Ελληνική Αστυνομία στη Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Κακουργηματική δίωξη σε βάρος 11 ατόμων

Την πράξη της αρπαγής από κοινού, η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, περιλαμβάνει η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 11 ατόμων που συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό στην Πιερία, μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ίδια δικογραφία αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά., όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Οι συλληφθέντες –εννέα άνδρες και δύο γυναίκες– κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.