Την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης σε βάρος 26χρονης νοσηλεύτριας, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Στην υπόθεση, την οποία αποκάλυψε το τμήμα εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εμπλέκονται δύο 40χρονες, εκ των οποίων μία νόμιμη εκπρόσωπος ιδιωτικής κλινικής και μία τραπεζική υπάλληλος, όπως επίσης μία 41 ετών λογίστρια. Σε βάρος των τριών γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Αυγούστου όταν η 26χρονη απολύθηκε από την κλινική, όπου εργαζόταν. Παράλληλα, με την κοινοποίηση της απόλυσής της, η λογίστρια, ενεργώντας για λογαριασμό της επιχείρησης, φέρεται ότι απαίτησε εκβιαστικά την επιστροφή μέρους του ποσού που θα της κατατίθετο ως αποζημίωση και από οφειλές της μισθοδοσίας της.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το συνολικό ποσό που κατά την καταγγέλλουσα θα ελάμβανε προσέγγιζε τα 2800 ευρώ, από τα οποία όμως της ζητήθηκε να επιστρέψει το μεγαλύτερο ποσό (περί τα 2000 ευρώ). Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η λογίστρια κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε απειλές σε βάρος της νοσηλεύτριας ότι εάν δεν συναινούσε θα τη δυσφήμιζαν κάτι που θα δυσχέραινε την προσπάθειά της να βρει δουλειά.

Την επόμενη μέρα, η 26χρονη μετέβη μαζί με τη λογίστρια σε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή της Περαίας, όπου επρόκειτο να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό της ενός μέρους των οφειλομένων, προκειμένου να φαίνεται ότι η εργοδότρια επιχείρηση έχει καταβάλει στην παθούσα το ποσό της αποζημίωσης.

Έπειτα από την αντίδραση της νοσηλεύτριας, η 41 ετών λογίστρια κατηγορείται ότι ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την τραπεζική υπάλληλο, η οποία κατ’ εντολήν της, φέρεται ότι επενέβη στον τραπεζικό λογαριασμό της νοσηλεύτριας, αφαιρώντας τα χρήματα και αλλοιώνοντας το ιστορικό κίνησης του λογαριασμού της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική κλινική βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα έγγραφα σχετικά με την υπόθεση ορισμένα εκ των οποίων, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν πλαστογραφημένα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.