Εντυπωσιακές λεπτομέρειες για το σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και των ποινικών φίλων τους από τον Κορυδαλλό, περιλαμβάνονται στην πυκνή αλληλογραφία της 22χρονης Αγγελικής Σπυροπούλου με τον Χρήστο Τσάκαλο και τα υπόλοιπα μέλη του «πυρήνα φυλακής».

Μέσα από τα ντοκουμέντα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία για την υπόθεση, περιγράφεται το σχέδιο των επιθέσεων που ετοίμαζαν. Τουλάχιστον 9 επιστολές -στις 3, 16, 18, 20, 21, 23, 24, 29 και 30 Δεκεμβρίου 2014- στέλνει η φοιτήτρια «προς όλους».

Πέρα από τα «διαδικαστικά», που περιλαμβάνουν την αγορά των πρώτων υλών για την κατασκευή βομβών και το «ψήσιμό» τους, την εξεύρεση των διαδρομών διαφυγής και τις συναντήσεις με τα υπόλοιπα μέλη, στις επιστολές μεταξύ των «Πυρήνων» και της 22χρονης Αγγελικής κυριαρχεί ο θυμός τους για τον Χριστόδουλο Ξηρό γιατί έκανε λάθη στις κατασκευές δύο βομβών, αλλά και γιατί «έβγαζε ζουμιά» ο εκρηκτικός μηχανισμός-μαμούθ που ετοιμαζόταν για την επίθεση στον Κορυδαλλό.

«Έχω γνωρίσει κάμποσους βλαμμένους τύπους σαν αυτόν και ξέρω πως ο καλύτερος τρόπος να τους κρατάς στην κατάσταση που θέλεις είναι να τους ενισχύεις το “εγώ” τους, γιατί, αντίθετα με το τι δείχνουν, δεν έχουν και πολλή αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό χρειάζονται “οπαδούς” και γενικά κάποιον να τους λέει πόσο τέλειοι είναι», αναφέρει σε μία από τις επιστολές. Σύμφωνα με το «Έθνος», ο Χρ. Ξηρός –«Νίκος» όπως τον έλεγαν μεταξύ τους οι συνεργοί του- χαρακτηρίζεται ως «Ικαριώτης π… ης και τεμπέλης» που πρέπει να τον ξεγελούν με κολακευτικά σχόλια.

«Θα του στέλνουμε π… ρογράμματα που θα τον ανυψώνουν μέχρι να τον τσακίσουμε όταν βρεθούμε από κοντά και θα νιώθει ικανοποιημένος», σημειώνουν στις απαντητικές τους επιστολές οι «Πυρήνες», ενώ σε άλλο σημείο γράφουν: «Το 99,9% της επιτυχίας του σχεδίου είναι η βόμβα και όχι οι φαντασιώσεις του Νίκου που νομίζει ότι είναι ο Ράμπο και θα πυροβολάει στον γάμο του Καραγκιόζη».

Οργανωτική, επιμελής και με ημερολόγιο

Η Αγγελική Σπυροπούλου υπήρξε πολύ επιμελής και οργανωτική κατά τις προετοιμασίες της επιχείρησης αποφυλάκισης των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και των ποινικών φίλων τους από τον Κορυδαλλό. Πέρα από τις δεκάδες σελίδες των σημειώσεων και των επιστολών της για τις εκκρεμότητες και τις δουλειές που ήδη έγιναν, σε ένα ημερολόγιο καταγράφει συναντήσεις με άλλα μέλη, λεπτομέρειες για συναντήσεις της με τη «Ρωξάνη» και τον «Ιάσονα». Με κόκκινο σημειώνει δύο ημερομηνίες, που οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιθανολογούν ότι ήταν αρχικά οι πιθανότερες για την εφαρμογή του σχεδίου