Εντολή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 40χρονου παιδεραστή που συνελήφθη την Τρίτη επ’ αυτοφόρω στο Περιστέρι με ένα 13χρονο αγόρι έδωσε η Εισαγγελία.

Ακόμη διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για δικαστικούς υπάλληλους που είχαν καταχωρήσει την προηγούμενη δικογραφία για βιασμό από τον ίδιο δράστη μαζί με εκείνες που αφορούν άγνωστους, αν και αφορούσε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σύμφωνα με την εισαγγελία Πρωτοδικών αυτό συνέβη γιατί η δικογραφία είχε σταλεί με το ταχυδρομείο και όχι ως κατεπείγουσα.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ανακοίνωση της να κάνει λόγο για «δικογραφία που υποβλήθηκε στην υπηρεσία με το ταχυδρομείο χωρίς κάποια ένδειξη κατεπείγοντος» με αποτέλεσμα να καταχωρηθεί ως αγνώστου δράστη και να μην χρεωθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα ωστόσο σημειώνει ότι: «Τελικώς η δικογραφία μετά τη σύλληψη του δράστη και για νέα αποπλάνηση ανηλίκου χρεώθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή για δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε κάθε περίπτωση από την Υπηρεσία μας διατάχθηκε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της Υπηρεσίας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος παιδόφιλος είχε βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι που γνώρισε μέσω chatroom, το οποίο τελικά τον αναγνώρισε, όμως η υπόθεση έμεινε ξεχασμένη μέσα στα συρτάρια της εισαγγελίας με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ελεύθερος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.