Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για τα βίαια επεισόδια που διαδραματίστηκαν τα δύο τελευταία 24ωρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έντεκα συλλήψεις, από τις οποίες οι περισσότερες αφορούν σε ανήλικους.

Αργά το βράδυ, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, συνδεόμενων με τα συγκεκριμένα επεισόδια. Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 19χρονο μαθητή κι έναν 20χρονο εξωσχολικό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων (επειδή στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο μαχαίρια κι ένα αεροβόλο πιστόλι).

Επιπλέον, κατά την ίδια ανακοίνωση, συνελήφθη ένας 15χρονος μαθητής επειδή είχε αναρτήσει σε διαδικτυακή εφαρμογή φωτογραφίες με μαχαίρια και πιστόλια. Κατά την έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του κατασχέθηκαν δύο περίστροφα αερίου με έξι φυσίγγια, ένα μαχαίρι, ένας σουγιάς, μία θήκη όπλου, ένα κοντάρι κι ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Εκτός από τον ανήλικο συνελήφθη κι ο 54χρονος πατέρας του, καθώς κατείχε μία κυνηγετική καραμπίνα και 17 φυσίγγια, χωρίς να κατέχει την απαιτούμενη άδεια.

Είχε προηγηθεί η σύλληψη πέντε μαθητών (15 έως 17 ετών) κι ενός 20χρονου εξωσχολικού για οπλοκατοχή (βρέθηκαν πάνω τους μαχαίρια, μία σιδερογροθιά κ.ά.). Οι παραπάνω ανήλικοι οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού παραπέμφθηκαν να δικαστούν με ρητή δικάσιμο σε δικαστήριο Ανηλίκων.

Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πλατεία Τερψιθέας, κοντά στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου όπου διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση, συνελήφθη ένα άτομο για κατοχή σπρέι πιπεριού.