Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνουν ιστολόγια και λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προχωρούν σε αναρτήσεις και δημοσιεύσεις, που αμφισβητούν την πανδημία του κορονοϊού και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι πρώτοι φάκελοι που έχουν σχηματιστεί στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρήγγειλε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Στεφανάτο και εντάσσεται σε μια ευρύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για θέματα που αφορούν θέματα με πρωταγωνιστές αντιεμβολιαστές.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός θα ερευνήσει το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί μία σειρά από αξιόποινες πράξεις, όπως απάτη και απόπειρα απάτης, διέγερση σε ανυπακοή και πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων.

Παράλληλα, με στόχο την ταχύτερη διεκπεραίωση της υπόθεσης, ζητήθηκε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η έρευνα θα διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα ο οποίος θα αξιολογεί τα στοιχεία που θα προκύπτουν. Μάλιστα, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, αν κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης προκύψουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων, δεν αποκλείεται να εφαρμοστεί ακόμη κι η αυτόφωρη διαδικασία.

Πρόσφατα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας ήταν εκείνος που με εγκύκλιο του έβαλε «φρένο» σε συμπεριφορές και ενέργειες αντιεμβολιαστών οι οποίες εκφεύγουν της νομιμότητας, στρεφόμενες σε βάρος της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού συνόλου ζητώντας να διερευνάται εάν διαπράττονται αδικήματα όπως απείθεια, διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση και προσφορά σε τέλεση πλημμελήματος, παράνομη βία και απάτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.