Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στους ανακριτές διαφθοράς δυο από τους συνολικά τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης ως μέλη της σπείρας που δρούσε με έδρα τη φυλακή.

Συγκεκριμένα προφυλακιστέοι κρίθηκαν:

-ο Ταουλάντ Φειζουλά, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Μεταμόρφωση εκεί όπου παρακολουθούσαν το σπίτι της Λιτσας Βλαστού κατόπιν εντολής του Βλαστού. Επίσης κατά πληροφορίες εντοπίστηκε DNA που ταυτίζεται με αυτό του αλλοδαπού πάνω σε αυτοκίνητο το οποίο συμμετείχε σε ληστεία στα Καλάβρυτα και

– η Ευριδίκη Χριστοδουλοπούλου , μητέρα παλιού συγκρατούμενου του Βλαστού, απ΄ την οποία ο βαρυποινίτης φέρεται να ζήτησε να παραδώσει 2.000 ευρώ σε έναν δικό του.

Την ίδια ώρα ανακριτής και εισαγγελέα αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους
-η πρώην σύντροφος του Π. Βλαστού Πένυ Καρπούζου καθώς και

-ο σωφρονιστικός υπάλληλος Γιώργος Σκάλκος, ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε και να μετέφερε μηνύματα μεταξύ του Σωτήρη Εμμανουήλ και του βαρυποινίτη για τους «πλούσιους» της ΣΤ πτέρυγας του Κορυδαλλού τους οποίους ήθελε, σύμφωνα με τη δικογραφία να εκβιάσει ο Βλαστός.

Και στους δυο κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα ενώ ο σωφρονιστικός υπάλληλος πρέπει να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.