Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι μέσα σε πέντε μόλις λεπτά αφαίρεσαν περίπου 13.000 ευρώ από τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως, στην «καρδιά» της Αθήνας, το πρωί της Τρίτης, ενώ τις έρευνες παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική.

Μάλιστα, οι δράστες φέρεται να φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, με έναν δραπέτη αντιεξουσιαστή να βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των αρχών.

Ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας: Το χρονικό και το προφίλ των υπόπτων

Η ληστεία έγινε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης στην οδό Μητροπόλεως, σε ελάχιστη απόσταση από την πλατεία Συντάγματος και την Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης και την πλατεία Μοναστηρακίου.

Οι δυο ληστές οι οποίοι μπήκαν στην τράπεζα είχαν στα πρόσωπα τους μάσκες για τον κορονοϊό. Ο πιο ψηλός φορούσε καφέ μπλούζα και γκρι σορτσάκι, ενώ ο συνεργός του γκρι μπλούζα και καφέ σορτσάκι.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων ο ένας είχε γυαλιά μυωπίας και ο δεύτερος ηλίου.

Με την απειλή καλάσνικοφ και πιστολιού, αφού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, άρπαξαν τα χρήματα από τα ταμεία και εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι στα στενά της περιοχής.

Όση ώρα παρέμειναν στο υποκατάστημα οι δυο ληστές σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες έβριζαν το πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, πιθανοί δράστες της ληστείας θεωρούνται ένας δραπέτης αντιεξουσιαστής και έναν ποινικός.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας όπλων και για ληστείες σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Είχε φυλακιστεί, αλλά είχε πάρει άδεια και δεν επέστρεψε ποτέ στις φυλακές. Έκτοτε, διαφεύγει των αρχών για αρκετό χρονικό διάστημα. Θεωρείται ότι οι αστυνομικοί τον αναγνώρισαν από χαρακτηριστικό τατουάζ που έχει.

Προσήχθησαν 10 άτομα στη ΓΑΔΑ, τα οποία όμως αφέθηκαν ελεύθερα.