«Τον θεωρούσα κάτι λιγότερο από πατέρα μου. Δεν θα μπορούσα να του κάνω κακό» φέρεται να είπε με δάκρυα στα μάτια απολογούμενος ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτή ο 25χρονος Ρουμάνος Stefan Matasareanu, κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα.

Βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή ο κατηγορούμενος φώναξε: «Είμαι αθώος, δεν έχω κάνει τίποτα, τον αγαπούσα αυτόν τον άνθρωπο».

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του νεαρού που ισχυρίστηκε ότι ο Μ. Κουμανταρέας ήταν ευεργέτης του και διατηρούσαν μια σχέση φιλίας. Στην απολογία του είπε ότι γνώριζε τον Μ. Κουμανταρέα από τα 19 του χρόνια, δηλαδή εννέα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «τον λάτρευε, είχαν σχέση εμπιστοσύνης» ενώ γνώριζε και τη σύζυγο του συγγραφέα καθώς κατά διαστήματα, όπως ανέφερε, βοηθούσε το ζεύγος Κουμανταρέα σε διάφορες εργασίες, όπως μετακόμιση και επισκευές.

Για τρεις ώρες ο κατηγορούμενος επιχείρησε να πείσει τον ανακριτή ότι δεν συμμετείχε στο φόνο και τη ληστεία. Αναφερόμενος στη νύχτα του φόνου υποστήριξε ότι είχε πάει με τον συγκατηγορούμενό του, στο σπίτι του συγγραφέα, προκειμένου να τους δανείσει χρήματα, κάτι που συνήθιζε να κάνει. Παραδέχτηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα, αλλά δεν γνώριζε ότι ο Μ. Κουμανταρέας είχε χρήματα, πόσο μάλλον ότι είχε μετρητά από την πώληση ακινήτου στην Κηφισιά.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή, ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο 29χρονος Cosmin Gaitan ο οποίος παραδόθηκε σήμερα στις αρχές.