«Σπείρα» που πλαστογραφούσε έγγραφα προκειμένου οι …πελάτες της να καρπώνονται από το δημόσιο μαϊμού αναπηρικά επιδόματα χιλιάδων ευρώ, βρίσκεται αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη. Μάλιστα, η ταρίφα για κάθε πλαστή βεβαίωση, σύμφωνα με την δικογραφία, άγγιζε τις 2.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τις αρχές τον πυρήνα της «εγκληματικής οργάνωσης» αποτελούν επτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα. Επικεφαλής του κυκλώματος εμφανίζεται μια γυναίκα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ένας καρδιολόγος του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Οι κατηγορούμενοι για βαρύτατα αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος τους τελευταίους πέντε μήνες φέρονται να είχαν «κύκλο εργασιών» 250 πελατών, για τους οποίους υπέβαλλαν σε ασφαλιστικά ταμεία πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας με τα οποία επιχειρούσαν να εισπράξουν επιδόματα. Η ζημία που απειλήθηκε για το δημόσιο εκτιμάται ότι αγγίζει τα 700.000 ευρώ.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας Δημ. Παϊκόπουλος άσκησε ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βαθμό κακουργήματος, παράνομη κατοχή όπλων, ιδιαίτερα ελαφρά περίπτωση προμήθειας και κατοχής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και ψευδής ιατρική βεβαίωση για δικαστική χρήση.

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος θα συνεχίσει την έρευνα σε βάθος τριετίας.