Για απάτη και αντίσταση κατηγορείται ένας 42χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία που έγινε χθες το μεσημέρι στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, άγνωστος ημεδαπός άντρας, προσποιούμενος οικογενειακά προβλήματα υγείας, μετέβη στις 10 Δεκεμβρίου στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου επέλεγε και προσέγγιζε ηλικιωμένους πολίτες, τους οποίους εξαπατούσε με ψευδή στοιχεία, με σκοπό να τους αποσπάσει χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, ο άγνωστος άντρας πρωινές ώρες της 10ης Δεκεμβρίου, ευρισκόμενος στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, προσέγγισε 72χρονη ημεδαπή και 82χρονο ημεδαπό και με το πρόσχημα ότι συγγενικό του πρόσωπο έχει προβλήματα υγείας και χρειάζεται χρήματα για τη μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο, κατάφερε να τους αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 90 ευρώ.

Κατόπιν αστυνομικής προανάκρισης και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 42χρονου ημεδαπού, για την εν λόγω πράξη, ο οποίος άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.