Δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσαν σε γλάστρες, καθώς και παραισθησιογόνους κάκτους είχαν στην κατοχή τους τρεις υπήκοοι Βελγίου, ηλικίας 27, 27 και 31 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στα Χανιά.

Το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες στο σπίτι όπου έμεναν οι τρεις αλλοδαποί καθώς και σε παρακείμενη αποθήκη, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου καλλιεργούνταν επιμελώς σε γλάστρες, με υποβοήθηση από τεχνικά μέσα, 68 δενδρύλλια κάνναβης (ύψους έως 50 εκατοστών), στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα παραισθησιογόνοι κάκτοι, διάφορα εργαλεία και σύνεργα για την καλλιέργεια και ανάπτυξη των δενδρυλλίων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, ένα γυάλινο βάζο που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης, δύο μαχαίρια, μία μεταλλική σιδερογροθιά, ένα αεροβόλο όπλο με προσαρμοσμένη διόπτρα και ποσότητα σπόρων κάνναβης.