Εντός της ημέρας αναμένεται η απόφαση για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, της κόρης της Καρολάιν την οποία δολοφόνησε ο σύζυγος της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος στα Γλυκά Νερά. Η οικογένεια της Καρολάιν ζητεί την αποκλειστική κηδεμονία ενώ η οικογένεια του Αναγνωστόπουλου ζητεί συνεπιμέλεια βάσει της οποίας το παιδί θα ζει έξι μήνες μαζί της στην Αθήνα και έξι στην Αλόννησο.

«Η οικογένεια της Καρολάιν το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά. Η Αλόννησος το περιμένει με ανοιχτή αγκαλιά αυτό το παιδί. Θα του δώσει αγάπη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» επισημαίνοντας την ανάγκη το παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον σταθερό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η οικογένεια του θύματος είναι πρόθυμη σε συνεννόηση να παρέχει οποιαδήποτε επικοινωνία ζητηθεί από την άλλη πλευρά καθώς οι σχέσεις τους δεν έχουν διαρρηχτεί αλλά και γιατί είναι καλό αφού το παιδί δεν έχει τους γονείς του δίπλα του, να αναπληρώσουν κάποιο κενό οι παππούδες και οι γιαγιάδες του «σαν υποκατάστατα και όχι σαν αντικαταστάτες».

«Πρέπει να πέσουν όλοι πάνω σε αυτό το παιδί με υπομονή, με αγάπη, με στοργή για να μπορέσει να ορθοποδήσει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η οικογένεια θα δεχθεί οποιαδήποτε βοήθεια εξειδικευμένων επιστημόνων όταν χρειαστεί ώστε το παιδί να ισορροπήσει «να γίνει μια κοπέλα στην κοινωνία της Αλοννήσου ελπίζω πιο καλότυχη από τη μαμά της».

Όσον αφορά στην μητέρα της Καρολάιν, σύμφωνα με τον δικηγόρο, είναι ένα ψυχικό ράκος και σχεδόν λιποθύμησε όταν ο 33χρονος τής τηλεφώνησε και της είπε ότι τους λήστεψαν και σκότωσαν την κόρη της. Έφυγε αμέσως για την Αθήνα, «πλήρωσε το φέρετρο και γύρισε στην Αλόννησο να θάψει το παιδί της», τόνισε ο δικηγόρος.