Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου παραπέμπεται σήμερα 33χρονος, πατέρας δύο μικρών παιδιών, ο οποίος κατηγορείται ότι άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών προκειμένου να γλυτώσει τη σύλληψη του για λαθροθηρία.

Το περιστατικό, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κόλπους της Αστυνομίας, είχε εκτυλιχτεί τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή του Φουρνοφάραγγου.

Οι καταθέσεις των αστυνομικών που δέχθηκαν τα πυρά είναι καταπέλτης για τον 33χρονο. Αναφέρουν ότι πυροβόλησε εναντίον τους μέσα στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός με τους ένστολους να προσπαθούν να ελιχθούν με το όχημα τους προκειμένου να αποφύγουν νέα ενδεχόμενα πυρά.

Ο ίδιος πάντως επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να τους βλάψει αλλά μόνο να τους εκφοβίσει ώστε να ξεφύγει από τα χέρια τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πατρίς», που αναμεταδίδει το cretalive.gr, ο 33χρονος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε μία φορά στο έδαφος, βέβαιος ότι δεν θα προξενήσει κακό λόγω της μεγάλης απόστασης της βολής αλλά και του τύπου του όπλου.