Εκδικάστηκε σήμερα, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, η υπόθεση της επίθεσης κατά αστυνομικών, στη διάρκεια τακτικού ελέγχου, σε έναν 33χρονο από το Φραγκοφάραγγο του Δήμου Γόρτυνας, και τον 63χρονο συγγενή του.

Οι δύο άνδρες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου καθώς ο 33χρονος φέρεται, το Νοέμβριο του 2013, ότι δε σταμάτησε σε έλεγχο των αστυνομικών και πυροβόλησε εναντίον του οχήματος τους, προκαλώντας φθορές.

Ο 33χρονος αντιμετώπισε την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατά συρροή.

Σήμερα, το δικαστήριο τον αθώωσε για την κατηγορία αυτή αλλά κρίθηκε ένοχος για λαθροθηρία, αντίσταση του δράστη που οπλοφορεί, για οπλοφορία και φθορά πράγματος που χρησιμοποιείται για κοινό όφελος ενώ επιπλέον αθωώθηκε και για την κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο συγγενής του κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της άμεσης συνέργιας στην άσκηση θήρας και για άρνηση έρευνας σε αστυνομικούς.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 33χρονο ποινή φυλάκισης 3 ετών και 8 μηνών μετατρέποντας όμως την ποινή προς 10 ευρώ τη μέρα. Ωστόσο, ο 33χρονος που είναι ήδη προφυλακισμένος δεν θα πληρώσει καθώς έχει εκτίσει, ήδη, την ποινή του. Η έφεση, επιπλέον, κρίθηκε ότι έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Στον συγγενή του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή.

Να σημειωθεί ότι η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη από συγγενείς των κατηγορουμένων.

Ο βασικός κατηγορούμενος εξέφρασε την λύπη του για το περιστατικό και σημείωσε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Ο δικηγόρος του, κ. Γ. Στειακάκης επισήμανε ότι είναι απολύτως ικανοποιημένος από την απόφαση του δικαστηρίου και πρόσθεσε κι εκείνος ότι ο πελάτης του δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό.