Στην κατάσχεση μιας από τις μεγαλύτερες ποσότητες αδασμολόγητου καπνού προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη ενός 55χρονου ο οποίος είχε στη κατοχή του κάτι λιγότερο από 737 κιλά!

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι αστυνομικοί, προχθές εντόπισαν στη Λιβαδειά ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 50χρονος και ένας 40χρονος, αμφότεροι Αλβανικής υπηκοότητας, και σε έρευνα που διενήργησαν, βρήκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατάσχεσαν τρεις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους 1.060 γραμμαρίων, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν προμηθευτεί από τον 55χρονο Έλληνα.

Σε έρευνες που επακολούθησαν χθες το πρωί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους και στο σπίτι του 55χρονου, στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Τιθορέας Φθιώτιδας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα μη βιομηχανοποιημένου καπνού (άκοπα και ακατέργαστα φύλλα καπνού), συνολικού βάρους 720 περίπου κιλών,

• ποσότητα κομμένου και έτοιμου προς πώληση καπνού, συνολικού βάρους 16,750 κιλών

• μία συσκευή, κατάλληλη για την αεροστεγή σφράγιση – συσκευασία των προς πώληση ποσοτήτων καπνού,

• δυο ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές και

• μία πλατφόρμα, παλέτες και πλήθος νάιλον συσκευασιών και χάρτινων κιβωτίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και φύλλων καπνού θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.