Κατέβαλε ποσό 1.400 ευρώ για αγροτικό αυτοκίνητο, που δεν παρέλαβε ποτέ. Άλλη μία απάτη μέσω διαδικτύου καταγράφηκε με θύμα αυτή τη φορά 60χρονο κάτοικο νησιού των Βορείων Σποράδων.

Όπως αναφέρει ο taxydromos.gr, ο παθών είδε «μαϊμού» αγγελία σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και επικοινώνησε με τον άνδρα που την είχε αναρτήσει, καθώς ενδιαφερόταν άμεσα να αγοράσει αγροτικό αυτοκίνητο.

Κατέβαλε προκαταβολή 200 ευρώ και στη συνέχεια του ζητήθηκαν και άλλα χρήματα. Ο επιτήδειος επικαλέστηκε ότι χρειαζόταν ποσό 1.200 ευρώ για να διεκπεραιωθεί η διαδικασία της πώλησης και όταν συνάντησε άρνηση, καθώς ο παθών δεν είχε άμεσα τα επιπλέον χρήματα που του ζητήθηκαν, προσφέρθηκε να… τα καταβάλει ο ίδιος και στη συνέχεια να του επιστραφούν.

Έστειλε πλαστό πιστοποιητικό κατάθεσης χρημάτων και έτσι απέσπασε το προαναφερόμενο ποσό. Όταν ο παθών επικοινώνησε μαζί του για την παραλαβή του αυτοκινήτου είπε ότι θα καθυστερούσε μία εβδομάδα λόγω της πανδημίας. Έκτοτε τον απέκλεισε από τις επαφές του και το κινητό του τηλέφωνο.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης μετά από προσφυγή που έγινε τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι το τηλέφωνο του απατεώνα ανήκει σε Πακιστανό, ενώ ο λογαριασμός απ’ όπου έγινε η λήψη των χρημάτων σε δύο γυναίκες.

Η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διενεργήσει έρευνες παραγγέλλοντας προκαταρκτική εξέταση. Στόχος είναι να διαπιστωθούν τα στοιχεία των γυναικών που εμφανίζονται στον λογαριασμό. Διερευνώμενο αδίκημα είναι η απάτη.