Στις περιπτώσεις θρομβώσεων που εμφανίστηκαν στην Κρήτη, σε ασθενείς που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως είπε, τόσο η περίπτωση του 35χρονου από το Ηράκλειο, όσο και εκείνη της 47χρονης γυναίκας από την Χερσόνησο είναι εξαιρετικά σπάνιες, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα προβλήματα με την υγεία τους να προήλθαν από τον εμβολιασμό τους. «Δεν έχουμε αποκλείσει τη σχέση των δύο επεισοδίων με το εμβόλιο της AstraZeneca», σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Αναφερόμενος στη γυναίκα, σημείωσε πως πήγε στο νοσοκομείο με κεφαλαλγία και πως είχε ιστορικό ημικρανίες από νεαρή ηλικία. Η μητέρα δύο παιδιών που νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, εμβολιάστηκε στις 4 Μαΐου, στον Άγιο Νικόλαο, με το εμβόλιο της AstraZeneca. Mετά από σειρά εξετάσεων εντοπίστηκε πιθανότητα θρόμβωσης σε κάποια αρτηρία.

«Οι αρτηριακές θρομβώσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Κι αν αποδειχθεί, όπως και στην περίπτωση του 35χρονου, ότι σχετίζεται με το εμβόλιο το επεισόδιο της 47χρονης, θα μιλάμε για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Δεν έχουμε στη βιβλιογραφία αρτηριακές, αλλά φλεβικές θρομβώσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Δείτε την τοποθέτηση του κ. Χαλκιαδάκη: