Εκμεταλλευόμενες τον συνωστισμό που δημιουργούταν στην πόλη της Ξάνθης λόγω της γιορτής της Παλιάς Πόλης τρεις νεαρές γυναίκες από τις οποίες η μια ανήλικη, άρπαζαν κινητά και πορτοφόλια χωρίς να γίνουν αντιληπτές και στη συνέχεια γίνονταν… καπνός!

Η κλοπή που οδήγησε στη σύλληψη των τριών Ελληνίδων ηλικίας 34, 21 και 12 χρόνων, ήταν αυτή σε βάρος μιας 20χρονης από την τσάντα της οποίας «βούτηξαν» το πορτοφόλι της με 165 ευρώ και δυο κινητά. Η νεαρή γυναίκα τις πήρε είδηση και έδωσε την περιγραφή τους σε αστυνομικούς της Ασφάλειας που κατάφεραν να τις εντοπίσουν άμεσα.

Εκτός από το κλεμμένο πορτοφόλι με όλα τα χρήματα που αποδόθηκε στην 20χρονη, στην κατοχή τους βρέθηκε και ένα από τα συνολικά τέσσερα κινητά που είχαν κλέψει κατά τη διάρκεια της βραδιάς, καθώς και άλλα… έξι την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν και οι ιδιοκτήτες τους αναζητούνται. Οι νεαρές δράστιδες, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.