Την έκτη κατά σειρά επιχείρηση, σε χρονικό διάστημα τριών μηνών, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η αστυνομία στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, για τον εντοπισμό αλλοδαπών που «πολιορκούν» το λιμάνι και βρίσκονται στη χώρα χωρίς να έχουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγραφα.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των σημερινών ελέγχων προσήχθησαν στην Ασφάλεια Πατρών 66 αλλοδαποί, εκ των οποίων συνελήφθησαν 12, και συγκεκριμένα ένας υπήκοος Μαρόκου, τέσσερις υπήκοοι Μπαγκλαντές, τρεις Αφγανοί, τρεις Πακιστανοί και ένας Ιρακινός, επειδή δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, 28 αλλοδαποί, εκ των οποίων 15 Αφγανοί, πέντε υπήκοοι Σουδάν, δύο υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις Σύροι, ένας Σομαλός, ένας υπήκοος Καμερούν και ένας αγνώστου υπηκοότητας, θα μεταχθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν και δύο ανήλικοι, για τους οποίους θα υπάρξει μέριμνα, ώστε να φιλοξενηθούν σε δομές, που διατηρούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Οι υπόλοιποι 24 αλλοδαποί, οι οποίοι ήταν επίσης υπήκοοι Σουδάν, Αφγανιστάν και Ερυθραίας, αφέθηκαν ελεύθεροι, διότι είχαν υποβάλει αιτήματα ασύλου.

Κατά τη διάρκεια των έξι επιχειρήσεων της Αστυνομίας από τα μέσα του περασμένου Μαΐου, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια Πατρών και στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, 357 αλλοδαποί. Από αυτούς, συνελήφθησαν 38 και άλλοι 208 οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας.

Επίσης, έχουν εντοπιστεί 47 ανήλικοι, οι οποίοι εστάλησαν για φιλοξενία σε δομές, που διατηρούν Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ακόμη, έχουν αφεθεί ελεύθεροι 64 αλλοδαποί, διότι είχαν νομιμοποιητικά έγραφα παραμονής στη χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.