Στροφή 180 μοιρών κάνει στην υπερασπιστική του γραμμή ο Δημήτρης Λιγνάδης ο οποίος, μέσω του συνηγόρου του, περνά στην αντεπίθεση επιχειρώντας να καθορίσει ο ίδιος την ατζέντα στη συζήτηση για την υπόθεση του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, περνά και πάλι σήμερα το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να λάβει νέα προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.

Η επιλογή του να διορίσει τον Αλέξη Κούγια για να τον υπερασπιστεί σηματοδότησε μια νέα τακτική στον τρόπο με το οποίο θα αντικρούσει τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαρύνουν. Το το στίγμα των επόμενων βημάτων έδωσε ο γνωστός δικηγόρος από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίζοντας την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του εντολέα του «τηλεγράφημα».

Ο Αλέξης Κούγιας φέρεται αποφασισμένος να επιχειρήσει την αποδόμηση τόσο των καταγγελιών για βιασμό όσο και των μαρτυρικών καταθέσεων που συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ήδη, έκανε λόγο για «χοντροκομμένα ψέματα από αναξιόπιστες προσωπικότητες» ενώ στόχος, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, είναι η αξιοπιστία των ανθρώπων που με την μαρτυρία τους καταγγέλλουν τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως στην απολογία του θα δώσει «μάχη» για να μην οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης «θα αθωωθεί» επιμένει ο Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η δικαιοσύνη και μιλά για «δήθεν μάρτυρες» και «επαγγελματίες» ομοφυλόφιλους».

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος στρέφει τα βέλη του και στην 40χρονη, που θεωρείται μάρτυρας «κλειδί», για την οποία αναφέρει ότι «ήταν αθεράπευτα ερωτευμένη και είχε σεξουαλική σχέση» με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωση – τοποθέτηση του σημείωσε «ότι όλοι οι δήθεν παθόντες και δήθεν βιασθέντες που καταθέτουν πριν την οιαδήποτε πράξη, την οποία δήθεν ονομάζουν βιασμό, είχαν δήθεν ερωτικές σχέσεις με τον κύριο Λιγνάδη επί μακρό χρονικό διάστημα».

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη αναφέρει ότι θεωρεί πως πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση κρύβονται πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα με απώτερο στόχο την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.