Τη πόρτα του ανακριτή αναμένεται να περάσει σε λίγη ώρα ο γνωστός από την τηλεόραση, ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίων και αγοράς χρυσού Δημήτρης Ριχάρδος, απολογούμενος για υπεξαίρεση αντικειμένων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Στον αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε σε ένα από τα καταστήματά του από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διαπιστώθηκε ότι τα πολύτιμα αντικείμενα, (χρυσά νομίσματα, κοσμήματα κ.α.) τα οποία είχαν ενεχυριάσει πελάτες του το τελευταίο μήνα, δεν φυλάσσονταν στο κατάστημα όπως ορίζει ο νόμος.

Σε δυο ελέγχους που έγιναν σε καταστήματα ιδιοκτησίας του Ριχάρδου, βρέθηκε πολύ μικρός αριθμός από τα αγορασθέντα τον τελευταίο μήνα τιμαλφή, όπως προκύπτει από τις καταχωρήσεις των τηρουμένων βιβλίων. Επίσης, δεν βρέθηκαν καθόλου τιμαλφή προερχόμενα από ενέχυρο, τα οποία υποχρεούτο να φυλάσσει, βάσει ιδιωτικών συμφωνητικών, για ένα μήνα.

Η αξία των αντικειμένων αυτών, με βάση τα βιβλία της επιχείρησης για το χρονικό διάστημα του τελευταίου μήνα, υπερβαίνει τα 70.000 ευρώ.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον ανακριτή να διερευνήσει και εάν έχει πραγματοποιηθεί ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αν ο κατηγορούμενος συνδέεται με υπόθεση μεταφοράς ποσοτήτων χρυσού για λιώσιμο, στη Γερμανία.