Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Γρεβενών από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών στο κατάστημα κράτησης.

Έπειτα από καταγγελίες και ενδείξεις για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών, κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επιχείρησε να ελέγξει τον 33χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, την ώρα που αποχωρούσε από το σπίτι του, προκειμένου να μεταβεί στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών για εκτέλεση υπηρεσίας.

Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ο 33χρονος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει στο έδαφος μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης. Επιπλέον, κατά τη διαδικασία της ακινητοποίησής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, διερεύνησε την υπόθεση κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης. Από την έρευνα προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή τού συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου.

Ο συλληφθείς υπάλληλος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον ανακριτή Γρεβενών.

Την αστυνομική έρευνα που συνεχίζεται για να διακριβωθούν όλες οι πτυχές και η τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων στην υπόθεση, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας.