Την σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων στην έρευνα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, παίρνει σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το όνομα του πρώην ευρωπαίου Επιτρόπου ενεπλάκη στην υπόθεση μετά από αναφορές προστατευόμενων μαρτύρων σε βάρος των οποίων έχει στραφεί με μηνύσεις χαρακτηρίζοντας τους ψευδομάρτυρες.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά την κατάθεση του στο πλαίσιο της έρευνας του Αρείου Πάγου για τους χειρισμούς της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς είχε κάνει λόγο για «σκοτεινή υπόθεση» ζητώντας να αποκαλυφθούν «οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί».

Μάλιστα, η έρευνα της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς στο σκέλος που αφορά τον πρώην Επίτροπο δεν πήρε το δρόμο για το αρχείο παραμένοντας  ανοικτή μέχρι σήμερα καθώς, όπως ανέφεραν αρμόδιες πηγές, εκκρεμούσαν απαντήσεις για αιτήματα δικαστικών σε χώρες του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι της κατάθεσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην αρεοπαγίτη Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου έχουν προηγηθεί αυτές των Ευάγγελου Βενιζέλου, Ανδρέα Λοβέρδου και Αντώνη Σαμαρά.