Έρευνα για αμοιβές καθηγητών του ΑΠΘ

Τους ελέγχει η Εισαγγελία Διαφθοράς


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
17:11
08/04/2014
Έρευνα για αμοιβές καθηγητών του ΑΠΘ
1
loading

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι καθηγητές του ΑΠΘ που ασκούν και ιδιωτικό έργο, χωρίς όμως να καταβάλλουν το 10% επί των αμοιβών τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Έθνος, κάποιοι πανεπιστημιακοί εμφανίζουν να εισπράττονται οι αμοιβές τους από άλλα άτομα.

Από τον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Αργύρη Δημόπουλο, παραγγέλθηκε σχετική έρευνα μετά από καταγγελία που έφτασε στο γραφείο του αντεισαγγελέα Εφετών.

Σύμφωνα με αυτή, καθηγητές του Ιδρύματος, που παράλληλα με την ιδιότητα του πανεπιστημιακού δασκάλου ασκούν ιδιωτικά το επάγγελμά τους, δεν καταθέτουν- σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία-το 10% επί των ακαθάριστων εσόδων τους στον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου.

Λογαριασμός
Ο Λογαριασμός αυτός είναι το θεσμοθετημένο όργανο του ΑΠΘ για τη διαχείριση της έρευνας και των συναφών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος.

Ο εισαγγελέας ζήτησε η προκαταρκτική εξέταση να γίνει από το ΣΔΟΕ και σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Τα αδικήματα που θα ερευνηθούν, είναι ανάλογα με την περίπτωση αυτά της απιστίας, της υπεξαίρεσης και της φοροδιαφυγής.

Μάλιστα, ζήτησε η έρευνα να γίνει σε βάθος χρόνου, από το 1999 μέχρι σήμερα και να στραφεί τόσο στους πανεπιστημιακούς όσο και σε εκείνους που διετέλεσαν όλα αυτά τα χρόνια μέλη της Τριμελούς Επιτροπής Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας, καθώς και τα άτομα του πρυτανικού συμβουλίου που εποπτεύει του Λογαριασμού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mathitis93

    ΑΠΘ;;;;;; Άντρο πολλών εγνωσμένων πασοκων και ποταμιτών!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει