Το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου αναμένεται να περάσουν σήμερα το απόγευμα οι τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 51χρονο Κωνσταντίνο Προβιδάκη την περασμένη Κυριακή στο Αντισκάρι.

Οι τρεις επρόκειτο να μεταχθούν χτες στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθούν ωστόσο κρίθηκε επιβεβλημένο να δοθεί και νέα προθεσμία, ενώ από νωρίς στο χώρο του δικαστικού μεγάρου είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς του άτυχου Προβιδάκη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς από νωρίς χθες το πρωί, η χήρα, οι γιοι του, τα αδέλφια του και δεκάδες άλλοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου αναμένοντας την προσαγωγή των τριών νεαρών εμπλεκομένων, ενώ προσκόμισαν στην ανακρίτρια νέα στοιχεία, τα οποία όπως υποστηρίζουν, αποδεικνύουν ότι στο περιστατικό ενεπλάκησαν πέντε άτομα.

Η οικογένεια του θύματος δια του συνηγόρου της, Ζαχαρία Λιπαράκη, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον όλων όσοι εμπλέκονται στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του άτυχου ναυτικού.

Επιπλέον δόθηκαν συμπληρωματικές καταθέσεις από τους δύο γιους του θύματος, τον Γιώργο και τον Γιάννη, ενώ κλήθηκαν να καταθέσουν και δύο αυτόπτες μάρτυρες. Από τις καταθέσεις αυτές και τις διευκρινίσεις που δόθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, η πλευρά του θύματος επιμένει ότι στην δολοφονία του είχαν εμπλακεί δύο ακόμα άτομα, αδέλφια των δύο κατηγορούμενων αδελφών από το Αντισκάρι, 33 και 24 ετών.

Έτσι σε επικοινωνία που είχαν οι δικηγόροι των τριών ανδρών με την ανακρίτρια πήραν νέα 24ωρη προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Την ίδια ώρα δικαιοσύνη ζητούν ο αδερφός και ο γιος του 51χρονου άνδρα που ζητούν την προφυλάκιση των τριών κατηγορουμένων διαμηνύοντας πως αν δεν γίνει αυτό τότε οι τρεις θα έχουν την ίδια τύχη.