Σε εξηγήσεις καλείται ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας με αφορμή έγγραφο το οποίο εστάλη με φαξ σε κρατουμένους στις φυλακές Κέρκυρας και καλούσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία φυλακής υψίστης ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος καλείται την ερχόμενη Δευτέρα σε ανωμοτί κατάθεση από την εισαγγελέα Καλλιόπη Νταγιάντα η οποία διενεργεί την έρευνα με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται το ενδεχόμενο ο γνωστός δικηγόρος να έχει διαπράξει το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος.

Πάντως, άνθρωποι του περιβάλλοντος του δικηγόρου έλεγαν πως το συγκεκριμένο κείμενο «συντάχθηκε από κρατούμενους και εστάλη στο δικηγορικό γραφείο με σκοπό να δοθεί η γνώμη του δικηγόρου ώστε να είναι ευθυγραμμισμένο με τη νομιμότητα και ουσιαστικά καλεί σε διαβούλευση».

Όπως έλεγε η ίδια πηγή, «το έγγραφο λειτουργεί εκτονωτικά, ενημερωτικά ώστε να ξέρουν οι κρατούμενοι τι λέει ο νέος νόμος, και όχι εξεγερτικά, άλλωστε τι νόημα θα είχε να λειτουργεί εκτός νομιμότητας όταν εστάλη από το φαξ ενός δικηγορικού γραφείο στο επίσημο φαξ της γραμματείας των φυλακών; Δεν εδόθη σε κλειστό φάκελο. Πρόκειται για ενημέρωση μεταξύ κρατουμένων και κείμενο που καλεί σε δυναμική αντίδραση με την έννοια της αφύπνισης. Καλεί σε διαβούλευση και λειτουργεί αποσυμπιεστικά».